Erhverv

Arvings flyselskab afværger konkurs - kreditorer mister penge

En af Norges rigeste mænd har landet en aftale med sine kreditorer, som dermed holder hans flyselskab i live. I hvert fald indtil juli næste år.

BRA blev stiftet i 2016 og er et af de største regionale flyselskaber i Sverige og har også flere ruter ud i Europa. Foto: Wikimedia Commons/Ragnhild og Neil Crawford.

Den norske flyarving og milliardær Per G. Braathen har i sidste øjeblik afværget en konkurs for sit kriseramte flyselskab BRA (Braathens Regional Airlines).

For få måneder siden måtte BRA søge om konkursbeskyttelse og har siden forhandlet med sine kreditorer og banker i håbet om at kunne afværge en konkurs.

Nu har flyselskabets kreditorer sagt ja til at nedskrive deres tilgodehavende med en fjerdedel, skriver Dagens Nyheter. Dermed ser flyselskabet ud til at overleve.

BRA skylder næsten en halv milliard danske kroner og skal ifølge aftalen med kreditorerne tilbagebetale en fjerdedel inden juli næste år.

»Samlet set har kreditorerne haft forståelse for selskabets situation med hensyn til de generelle effekter, som coronapandemien har haft på hele flybranchen,« siger advokat Niels Åberg, der står for rekonstruktionen af BRA, til Dagens Nyheter.

BRA blev stiftet i 2016 og er - i modsætning til dets ejer - ikke norsk. Det er derimod et af de største regionale flyselskaber i Sverige og har også flere ruter ud i Europa.

Men coronavirussen skubbede det i forvejen pressede BRA ud over kanten, da flytrafikken nærmest kollapsede fra den ene dag til den anden og fik selskabet til at indstille alle flyvninger.

Før coronakrisen var der næsten 600 ansatte i BRA. Nu er der kun 20 tilbage.

Ejer Per G. Braathen er blandt Norges 100 rigeste personer med en anslået formue på 2 mia. kr. Han er vokset op i Braathen-familien, som i 2004 solgte flyselskabet Braathens Safe til SAS. Han var også chef for Saga Solrejser, som var ejet af SAS.

BRA håber at kunne genoptage sine flyvninger til september, skriver Dagens Nyheter.

Læs også
Top job