Erhverv

Lidl tilbagekalder nu også pizzakit

Efter fund af metalstykker i tomatsaucen tilbagekalder Lidl et pizzasæt med færdigdej og sauce. Det er fra samme leverandør, der var årsag til, at Coop ligeledes trak et produkt tilbage i går.

Der er fundet metalstykker i saucen i et lav-selv-pizzasæt fra producenten Wewalka hos Coop og Lidl. Arkivfoto: Fabrizio Bensch / Reuters Arkivfoto: Joachim Ladefoged

I går tilbagekaldte Coop via Fødevarestyrelsen et pizzakit til lav-selv-pizza med en færdigdej og tomatsauce.

Årsagen var, at der er fundet metalstykker i et af glassene med sauce, og den østrigske leverandør Wewalka derfor ikke kan udelukke, at det er mere udbredt, og der findes flere produkter i butiksomløb indeholdende metalstykker.

Nu er discountkæden Lidl så også ramt.

I en meddelelse udsendt sent mandag fremgår det, at produktet ”Chef Select & You - Pizzadej med sauce 600 g”, der ligeledes produceres af Wewalka, kan have samme problemer og derfor tilbagekaldes.

Lidl opfordrer kunder, der har købt et pizzakit med et datostempel, hvor der står ”bedst før 25.07.2020 t.o.m. 24.08.2020,” om at kassere produktet eller alternativt levere det tilbage til nærmeste Lidl-butik, hvor det betalte beløb refunderes – også uden kassebon.

Produktet er leveret til samtlige af Lidls mere end 120 danske butikker, så kunder i hele landet skal være på vagt.

Lidl Danmark skriver, at de beklager de gener, som det måtte medføre.

For både det tilbagetrukne pizzakit fra Coop, der er solgt i henholdsvis Kvickly og SuperBrugsen, og det fra Lidl gælder, at det udelukkende er tomatsaucen, der er problemer med, så den ferske dej rullet i bagepapir derfor godt kan bages og spises.

Hvis man har købt produktet ”Wewalka Pizza Kit Classic + Tomato Sauce” i Kvickly eller SuperBrugsen, er det produkter, der er mærket bedst før med disse datoer: 25.07.20, 01.08.20, 08.08.20, 11.08.20, 15.08.20, hvor man skal holde sig fra pizzasaucen.

Læs også
Top job