Erhverv

Ørsted taber »strategisk interessant« udbud

Ørsted vandt ikke et stort projekt i Holland, som selskabets finansdirektør ellers har talt varmt om.

Ørsted tabte en hollandsk auktion om havvindenergi til et konsortium bestående af Shell og Eneco. Foto: Ørsted

Et kæmpe udbud inden for havvind faldt ikke ud til Ørsteds fordel. De hollandske myndigheder, som havde udbudt projektet valgte i stedet et konkurrerende konsortium bestående af Shell og Eneco. Det skriver Ritzau Finans, som citerer Bloomberg News.

Det vindende konsortium skal opføre 750 megawatt (MW) havvindenergi i Holland. Havvindmøllerne skal opføres i et område, der bliver kaldt Hollandse Kust Noord.

Marianne Wiinholt, som er finansdirektør i Ørsted A/S , talte varmt om projektet, da det i slutningen af april kom frem, at Ørsted ville byde på projektet.

»Vi ser det her projekt som et strategisk interessant projekt,« sagde hun dengang ifølge Ritzau Finans.

Til Børsen siger Martin Neubert, koncerndirektør med ansvar for Ørsteds offshoreforretning, at energiselskabet fortsat tror på det hollandske marked på trods af, at den store aftale gik til konkurrenter:

»Vi afgav et stærkt bud på et meget konkurrencepræget marked og vil nu evaluere resultatet af buddet. Holland er fortsat et vigtigt marked for Ørsted, og med det ambitiøse hollandske mål på 11,5 gigawatt i 2030 ser vi et stort fremtidspotentiale.«

Det har ifølge Energiwatch været småt med succes på det hollandske havvindmarked for Ørsteds vekommende. Ørsted vandt for fire år siden en auktion om Borssele 1&2, men siden da er triumferne udeblevet.

I forbindelse med Ørsteds bud på Hollandse Kust Noord-projektet, hvor selskabet ville inkludere brintproduktion, sagde Marianne Wiinholt til Energiwatch:

»I det bud, vi nu afgiver, har vi innovative løsninger på, hvordan man kan have mere grøn energi i det hollandske system.«

BRANCHENYT
Læs også