Serier

Volkswagen skærer i udbyttet efter et af de hårdeste halvår nogensinde

Corona rammer verden
Volkswagen fastholder sine forventninger, der blev nedjusteret i april, om et samlet positivt resultat trods et "markant" fald i omsætning og driftsresultat. Foto: Hendrik Schmidt

Den tyske bilfabrikant Volkswagen har skåret i årets aktionærudbytte, efter at selskabet i første halvår af 2020 har haft et underskud på 800 mio. euro svarende til knap 6 mia. kr.

Det skriver nyhedsmediet Bloomberg News.

Volkswagen har sænket sit udbytte for 2019 til 4,86 euro per aktie fra 6,56 euro, efter at antallet af leverancer verden over faldt med mere end 25 pct. i juni, fortæller selskabet torsdag.

- Det første halvår af 2020 var et af de mest udfordrende i selskabets historie på grund af covid-19-pandemien, siger Volkswagens finansdirektør, Frank Witter, ifølge Bloomberg News.

Bilfabrikanten venter dog, at markederne vil opleve bedring i årets andet halvår.

Det er afgørende for Volkswagen, at selskabet får gang i produktionen igen, efter at det har udrullet en ny udgave af sin Golf-bilmodel.

Samtidig er fabrikantens nye elbil ID.3, der skal gøre det muligt at efterleve EU’s emissionskrav foruden at konkurrere mod Tesla, skemalagt til at blive leveret i september.

Volkswagen fastholder sine forventninger, der blev nedjusteret i april, om et samlet positivt resultat trods et ”markant” fald i omsætning og driftsresultat.

Konkurrenter som Daimler, General Motors og PSA Group er ifølge nyhedsmediet kommet bedre ud af årets første halvår end ventet trods tab.

Læs også
Top job