Erhverv

Kasi har fået skattemillioner udbetalt ved en fejl

I 2016 fik Kasi ApS fejludbetalt knap 8,8 mio. kr. fra Skatteforvaltningen. Pengene er blevet brugt, og Kasi-familien vil ikke betale pengene tilbage.

Artiklens øverste billede
Jesper Nielsen, bedre kendt som Kasi-Jesper, fik i 2016 knap 8,8 mio. kr. udbetalt ved en fejl fra skattemyndighederne. Foto: Niels Hougaard

Jesper "Kasi" Nielsen og hans familie har kæmpet det ene slagsmål efter det andet med skattemyndighederne.

Kasi-familien har tilmed vundet to gange over skattemyndighederne ved domstolene de seneste år. Senest i 2018, da Højesteret gav Kasi-familien en sejr i en kamp om en skatteregning på 250 mio. kr.

Derfor kan det næsten virke komisk, at Kasi ApS i 2016 ved en fejl fik udbetalt knap 8,8 mio. kr. fra Skatteforvaltningen. De fejludbetalte millioner vedrører refusion af negativ moms og blev udbetalt ad tre omgange i 2016.

Det fremgår af en ny redegørelse i konkursboet efter Kasi ApS.

Efterfølgende bad Skatteforvaltningen pengene tilbagebetalt gennem Kammeradvokaten. Men det nægtede Kasi-familien, da de fejludbetalte midler allerede var blevet brugt på revisorer, advokater og private gældsposter ifølge den nye redegørelse.

»De penge er blevet brugt på alle mulige regninger. Vi mener, at det er vores penge, og det var den moms, som vi burde have fået tilbage,« siger Jesper "Kasi" Nielsen i en uddybende kommentar.

Han kalder det ikke ligefrem »overraskende«, at skattemyndighederne har lavet sådan en fejl, og henviser til de mange dårlige sager i netop Skatteforvaltningen de senere år.

»Min mor fik et chok, da hun så, at der var kommet 8 mio. kr. ind på kontoen fra skattemyndighederne. Men vi tog for gode varer, at det var vores penge. Derefter gik der et par måneder, inden de (skattemyndighederne, red.) fandt ud af bommerten. De fik dog ikke pengene tilbage, og det kommer de heller ikke til,« siger Jesper Nielsen.

Boris Frederiksen, kurator i konkursboet efter Kasi ApS, vil nu forsøge at inddrive de fejludbetalte skattemillioner. Men det bliver ikke gennem retssager. Foto: Torben Stroyer

Boris Frederiksen fra Advokatfirmaet Poul Schmith, kurator i konkursboet efter Kasi ApS, vil nu undersøge inddrivelsesmulighederne for de fejludbetalte skattemidler.

»Skatteforvaltningen har ikke fået én eneste krone tilbage af de fejlagtigt udbetalte penge, og familien Nielsen agter heller ikke at betale noget tilbage,« siger Boris Frederiksen.

Dog vil inddrivelsen af pengene ikke foregå gennem en såkaldt omstødelsessag, da det er vanskeligt for Boris Frederiksen at løfte bevisbyrden for, at der er lavet omstødelige dispositioner i forhold til konkursloven.

»Konkursboet agter derfor ikke at anlægge retssager herom, hvorfor konkursboet derfor opgiver at forfølge de mulige omstødelseskrav yderligere,« står der i den nye redegørelse.

Samtidig lægger Boris Frederiksen op til, at kreditorerne selv kan forfølge et muligt retsopgør om de såkaldte omstødelseskrav.

Boris Frederiksen er i øjeblikket ved at undersøge, om der skal laves en erstatningssag mod Jesper "Kasi" Nielsen for håndteringen af de fejludbetalte skattemillioner og salget af de såkaldte miniandele i en mulig earnout-betaling fra Pandora.

Salget af miniandele er foregået på en måde, så Boris Frederiksen nu har politianmeldt familien Nielsen og indstillet dem til en konkurskarantæne.

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver abonnement

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.