Erhverv

Facebook overgår forventninger midt i coronakrise og boykot

Facebook klarer sig bedre, end analytikerne havde ventet. Omsætningen er steget med 11 pct.

Facebooks regnskabstal for andet kvartal af 2020 overraskede analytikerne. Foto: AP Photo/Richard Drew, file

Midt i et stormvejr med adskillige virksomheder, der har valgt at boykotte Facebook, får investorerne en positiv nyhed. Facebook har klaret sig bedre i andet kvartal, end analytikerne havde forventet.

Omsætningen i kvartalet steg til 18,69 mia. dollars, mens analytikerne ifølge Ritzau Finans havde forventet en toplinje på 17,31 mia. dollars.

I samme kvartal i 2019 landede omsætningen i andet kvartal på 16,89 mia. dollars, og der er dermed tale om en stigning på 11 pct. på trods af, at det sociale medie også kan mærke effekterne af coronakrisen.

Der er ifølge CNBC tale om det laveste væksttempo, siden Facebook kom på børsen i 2012, men det var bedre end ventet.

»Vores forretning har været påvirket af covid-19-pandemien, og som alle andre virksomheder går vi en tid i møde med en usikkerhed i vores forretningsudsigter, vi aldrig har oplevet før,« skriver Facebook i regnskabsopdateringen.

Reklameindtægterne, som udgør næsten hele Facebooks omsætning, steg med 10 pct. i andet kvartal. På trods af den omfattende annonceboykot forventer Facebook, at reklameomsætningen i tredje kvartal vil stige mere end analytikernes estimater, skriver Reuters.

I midten af juni - kort før afslutningen af andet kvartal - begyndte en kampagne mod Facebook, og sidenhen har store virksomheder som eksempelvis Coca-Cola, Starbucks, Ford og Adidas, som normalt annoncerer på det sociale medie, boykottet Facebook.

Stormvejret, som Facebook er endt i, er startet af borgerrettighedsaktivister. Under hashtagget #StopHateForProfit har de opfordret virksomheder til at stoppe med at annoncere på Facebook. Målet er at få Facebook til at tage mere ansvar i forhold til den spredning af had, racisme og misinformation, der sker på det sociale medie.

Ikke kun omsætningen overraskede positivt. Også indtjeningen pr. aktie landede højere end ventet. Ifølge Ritzau Finans forventede analytikerne en indtjening på 1,39 dollar pr. aktie, men indtjeningen pr. aktie landede på 1,80 dollar pr. aktie.

Læs også
Top job