Erhverv

Amerikanske børsmyndigheder undersøger mistænkeligt Kodak-lån

De amerikanske børsmyndigheder foretager i øjeblikket en stor undersøgelse af Kodaks offentliggørelse af et statslån på 765 mio. dollar, som skal anvendes til at fremstille medicin. Det skriver Wall Street Journal.

Nyheden om selskabets statslån i sidste uge fik Kodaks aktie til at stige op til 60 dollar, hvor den derefter faldt igen mandag til 15 dollar.

Kursstigningen gav kortvarigt en potentiel gevinst for ejerne af aktieoptioner, herunder medlemmer af Kodaks ledergruppe, der fik tildelt aktieoptioner den 27. juli - dagen før lånet blev offentliggjort.

Wall Street Journal rapportede i sidste uge, at Kodak havde delt nyheden om en aftale mellem selskabet og Trump-administrationen med medier før den offentlige meddelelse, hvoraf flere medier senere blev bedt om at fjerne informationen.

Aftalen skulle efter sigende være et samarbejde med Trump-administrationen, men ved et orienteringsmøde fra Det Hvide Hus tirsdag distancerede præsident Donald Trump sig fra Kodak-aftalen, hvor han gjorde det klart, at han ikke var involveret, skriver Wall Street Journal.

De amerikanske børsmyndigheder (SEC) er stadig i et tidligt stadie af efterforskningen og vil ikke nødvendigvis anklage selskabet eller individer for virksomhedskriminalitet, siger personer, der er bekendte med sagen, ifølge avisen.

BRANCHENYT
Læs også