Erhverv

Amerikansk søgsmål kan koste Siemens Gamesa milliardregning

Foto: Christian Charisius/AP

Der er meget på spil i den patentsag, som General Electric (GE) har anlagt mod Siemens Gamesa ved USA's internationale handelskommission (ITC).

Potentielt kan det sende en tocifret milliardregning over mod Siemens Gamesa, vurderer administrerende direktør hos analysehuset Intelstor, Philip Totaro, i et interview med Energiwatch.

Ifølge Intelstor kan erstatningskravet løbe helt op i 2,4 mia. dollar, såfremt det afgøres, at hele Siemens Gamesas installerede flåde i USA med fortsæt har forbrudt sig mod GE's patent.

Det kan imidlertid også få betydning for de planlagte installationer i ordrebogen.

Sagen omhandler nogle teknologier, som sikrer, at møllen ikke kobler sig af nettet ved spændingsdyk, og som amerikanerne beskylder Siemens Gamesa for at have anvendt uden at have licens.

- Man skal holde sig for øje, at en klage ved US ITC handler om fremtidige produktsalg, så det kan få konsekvens for såvel de 5,1 gigawatt (GW), Siemens Gamesa har i ordrebogen på det amerikanske landvindmarked, som for selskabets pipeline i havvind, siger Philip Totaro til Energiwatch.

GE har også tidligere haft en patenttvist med Vestas, hvilket endte med et forlig i 2019, hvor Vestas skulle betale GE et ikke offentliggjort beløb.

BRANCHENYT
Læs også