Erhverv

Coronakrise, lav oliepris og sanktioner fører til recession i Rusland

Effekterne af coronakrisen har skubbet den russiske økonomi mod recession. Bnp forventes at falde med godt 6 pct. i 2020, hvilket er det største fald siden finanskrisen.

Den russiske præsident, Vladimir Putin, har valgt en stram økonomisk kurs, der ikke levner plads til øgede offentlige investeringer..Foto: AP/Alexander Semljanisjenko

En stor del af de russiske borgere har siden coronakrisens start oplevet markante forringelser af deres levevilkår. De har stadig sværere ved at få fat på selv basale varer, og samtidig stiger prisen på fødevarer kraftigt. I modsætning til mange andre lande har den russiske præsident, Vladimir Putin, nemlig valgt en stram økonomisk kurs, der ikke levner plads til øgede offentlige investeringer for at afbøde effekterne af krisen.

Rusland er også hårdt ramt af forårets fald i prisen på råolie. Olieindtægter har hidtil finansieret omkring 40 procent af landets offentlige budget, og ifølge beregninger fra Verdensbanken har Rusland behov for en oliepris på 50 dollars blot for at skabe nulvækst. ..

BRANCHENYT
Læs også