Erhverv

Novo Nordisks toplinje mister farten i andet kvartal

Novo Nordisk kommer ud andet kvartal med en toplinje, der ligger under markedets forventninger. Samlet er salget i første halvår øget med 8 pct. på grund af et stærkt første kvartal.

Arkivfoto: Stine Tidsvilde.

Den danske medicinalgigant Novo Nordisk kommer ud af andet kvartal med en toplinje der ligger et nøk under markedets forventninger.

Toplinjen i andet kvartal lander på 30,0 mia. kr. mod ventet 30,7 mia. kr. ifølge de estimater fra analytikerne, som Novo Nordisk har indsamlet forud for regnskabet.

Driftsresultatet viser i samme periode et overskud på 13,8 mia. kr.

Det viser det kvartalsregnskab medicingiganten har offentliggjort torsdag morgen.

»På trods af Covid-19 er vi tilfredse med resultaterne i første halvdel af 2020 og de fremskridt, der er gjort med vores strategiske ambitioner,« siger topchef Lars Fruergaard Jørgensen i en kommentar til regnskabet.

Bundlinjen viser et overskud på 10,6 mia. kr. i andet kvartal mod et nettoresultat på 9,6 mia. kr. i samme periode sidste år. Analytikerne havde forventet et nettoresultat på 10,3 mia. kr.

Novo Nordisk havde et meget stærkt første kvartal, hvor salget gik 16 pct. frem og indtjeningen steg med 14 pct., hvilket er med til at hive det samlede resultat for årets to første kvartaler op.

Således kommer Novo Nordisk ud af halvåret med en stigning i salget på 8 pct. til knap 63,9 mia. kr.

Samtidig justerer Novo Nordisk en smule på forventingerne til årets vækst målt i danske kroner, fordi den amerikanske dollar er svækket i forhold til første kvartal.

I første kvartal lød forventningen, at valutakursen ville løfte væksten med 1 pct., men nu forventer selskabet, at de ugunstige vinde på valutamarkedet vil påvirke omsætningne med minus 2 pct. på omsætningen og minus 3 pct. på driften.

Novo Nordisk, andet kvartal 2020. Nøgletal fra regnskabet:

Mio. kr. 2. kvartal 2020 2. kvartal 2019
Omsætning 30.006 30.702
Driftsresultat 13.838 13.388
Nettoresultat 10.625 10.271
BRANCHENYT
Læs også