Erhverv

Wirecard-partner er død i Filippinerne

Foto: Bloomberg/Michaela Handrek-Rehle

Den tyske forretningsmand Christopher Bauer, der var partner i den kollapsede fintechvirksomhed Wirecard, er angiveligt død i Filippinerne af et hjerteanfald.

Det skriver Financial Times.

Tyske Wirecard kollapsede i juni, da selskabet meddelte, at 1,9 mia. euro, der angiveligt skulle have befundet sig i depotkonti i Filippinerne, viste sig ikke at eksistere.

Selskabet meddelte også, at investorer var blevet vildledt om arbejdsopgaver, der blev uddelegeret til Asien, blandt andet hos betalingsservicen Payeasy Solutions, der blev drevet af Christopher Bauer og hans kone, Belinda Bauer.

Payeasy Solutions har været en nøglepartner for det omstridte Wirecard. Selskabet, der har base i Manilla i Filippinerne, stod for 291,4 mio. euro af tyske Wirecards omsætning på 2 mia. euro i 2018 og mere end en femtedel af dets driftsresultat.

Foruden Payeasy Solutions ejede parret også Centurion Online Payment International, der også var en forretningspartner til Wirecard.

Ifølge et dokument, som Financial Times har fået indsigt i, har Wirecard i slutningen af 2019 tildelt Payeasy 260 mio. euro i lån.

I juni meddelte de filippinske myndigheder, at Bauer-parret blev undersøgt i en sag omhandlende Wirecards partnere.

Menardo Guevarra, der er den filippinske justitsminister, har til Financial Times udtalt, at han først vil få bekræftet, at den afdøde person er den samme person, der bliver undersøgt af myndighederne i Payeasy-sagen. Derefter vil han beslutte sig for, om en videre undersøgelse af dødsårsagen er nødvendig.

BRANCHENYT
Læs også