Erhverv

Flügger opjusterer efter salgsrekord

Foto: Carsten Ingemann

Malervarekoncernen Flügger opjusterer forventningerne til regnskabsåret 2020/21, efter at covid-19-pandemien har fået sat ekstra skub i gør-det-selv-arbejdet hos mange.

Derudover slår effektiviseringer positivt igennem på resultatudviklingen, der også nyder godt af opkøbet af malingproducenten Unicell i november 2019.

Flügger venter nu en omsætning i 2020/21 på "mere end" 2 mia. kr. mod tidligere "i niveauet" 2 mia. kr., og driftsresultatet før renter og skat (EBIT) ventes nu på 130-150 mio. kr. mod tidligere cirka 120 mio. kr.

- Vi oplever, at konsumenterne har brugt ekstra tid og penge i foråret og sommeren på at komme i mål med diverse renoveringsprojekter, og det har givet øget aktivitet i Flügger på tværs af de nordiske markeder. Salget til det professionelle segment har derimod været på forventet niveau, siger administrerende Jimmi Mortensen fra Flügger i en meddelelse.

Flügger havde ventet, at følgerne af covid-19 ville påvirke selskabets nordiske markeder positivt i første kvartal, men niveauet overraskede positivt.

- Med den fantastiske start på regnskabsåret satser vi på, at 2020/21 bliver året, hvor Flügger passerer en historisk milepæl og leverer mere end 2 mia. kr. i omsætning og en historisk høj EBIT, siger Jimmi Mortensen.

Selskabet regner med, at efterspørgslen fra konsumenter resten af regnskabsåret vil ligge på et normaliseret niveau.

Flüggers aktie ligger ved 11.25-tiden torsdag 5,1 pct. højere i 374.

BRANCHENYT
Læs også