Erhverv

Advokater klar til brancheopgør

En rapport fra Konkurrencestyrelsen lægger op til større konkurrence om statslige advokatopgaver. Et opgør med kammeradvokaten vil føre til lavere priser og bedre rådgivning, lyder det fra advokater.

Finn Schwarz, managing partner i et af landets største advokatfirmaer, Horten, mener der kan skabes langt større konkurrence om statslige opgaver, uden at det medfører flere problemer med dobbeltroller. Foto: Horten Advokatpartnerselskab.

Staten vil kunne opnå lavere priser og bedre kvalitet, hvis man dropper den aktuelle model med automatisk at give juridiske opgaver til kammeradvokaten. Sådan lyder det fra flere advokatfirmaer, efter at en ny rapport fra Konkurrencestyrelsen varsler et større opgør om modellen med en fast husadvokat for staten.

»Konkurrence er ikke bare et spørgsmål om pris, men også kvalitet og det rådgivningsniveau, man vil ind på. Det er altid sundt, at det bliver udsat for prøve, ved at man udbyder opgaver. Det er vi efterhånden vant til over for private virksomheder, så der er ikke noget usædvanligt i det. Det usædvanlige er kammeradvokat-ordningen,« siger Finn Schwarz, ledende partner i et af landets største advokatfirmaer, Horten...

BRANCHENYT
Læs også