Erhverv

Astrazeneca indgår aftale med kinesisk producent om vaccineproduktion

Den svensk-engelske medicinproducent Astrazeneca har indgået en aftale med et kinesisk medicinselskab om at lade mere end 100 mio. coronavacciner producere til brug i Kina.

Det skriver avisen Wall Street Journal.

Aftalen mellem Astrazeneca og Kangtai Biological Products skal dog først godkendes af de kinesiske lovgivere.

Godkendes aftalen, vil det kinesiske medicinselskab kunne producere mindst 100 mio. doser coronavaccine inden årets udgang og mindst 200 mio. doser i løbet af 2021. Det udtaler begge selskaber torsdag ifølge Wall Street Journal.

Kangtai bliver ifølge Astrazeneca det eneste selskab på det kinesiske fastland, der får lov til at producere den eksperimentelle vaccine, der er lavet i et samarbejde mellem Astrazeneca og University of Oxford.

Astrazeneca påbegynder i denne måned vaccinens tredje testfase i USA, mens den allerede er i tredje testfase i Storbritannien.

Medicinproducenten har indgået aftaler om at sælge sin vaccine i USA, Europa og i Indien. I alt er der lovet mere end to milliarder doser af vaccinen til hele verden.

De kinesiske myndigheder har endnu ikke godkendt Astrazenecas vaccine, og Wall Street Journal har ikke været i stand til at fastslå, hvilke kliniske forsøg den vil gennemgå.

Kangtai udtaler ifølge avisen, at selskabet selv vil være ansvarlig for forsøg og kommunikation med de kinesiske myndigheder.

BRANCHENYT
Læs også