Erhverv

Parken venter stort underskud i 2020: »Det er naturligvis frustrerende og ærgerligt«

Parken Sport & Entertainment er klar med et sæt nye forventninger til 2020, hvor sports- og underholdningskoncernen nu venter et stort underskud.

Bestyrelsesformand Bo Rygaard Parken fra Sport & Entertainment.

Coronapandemien har belastet Parken Sport & Entertainment, der er selskabet bag FC København.

I en fondsbørsmeddelelse fredag klokken oplyser selskabet, at det forventer at komme ud af regnskabsåret 2020 med et underskud på mellem 150 og 200 mio. kroner før skat.

Tidligere forventede selskabet at komme ud med et resultat mellem 0 og 20 millioner kroner i overskud.

Den nye resultatforventning er dog behæftet med stor usikkerhed, lyder det i fondsbørsmeddelelsen.

Forventningen baserer sig blandt andet på, at FC København skal kvalificere sig til Europa League gruppespil i den kommende sæson, hvilket har en værdi af 50 mio. kroner før skat.

Selskabet forventer at komme ud af 2020 med en omsætning i niveauet 550-650 mio. kroner. Tidligere hed forventningerne 900-950 mio. kroner.

Parken Sport & Entertainment ejer også Lalandia-badelandene, der længe holdt lukket på grund af coronavirus.

Bestyrelsesformand Bo Rygaard siger i en pressemeddelelse, at både FCK og Lalandia har leveret tilfredsstillende resultater i en svær tid.

- Vi er fortsat i en situation, som bogstaveligt talt ændrer sig fra dag til dag i begge retninger.

- Det er naturligvis frustrerende og ærgerligt, at covid-19-pandemien har ramt os hårdt over en bred front fra fodbolden til Lalandia, men vi kan glæde os over, at både FC København og Lalandia under de vanskelige forhold har leveret tilfredsstillende resultater, siger bestyrelsesformanden.

Hvis året skal gå bedre for oplevelseskoncernen, så skal staten igen på banen med mere støtte.

- Vi har ikke indregnet en forlængelse af hjælpepakkerne. Men vi forventer, der kommer en forlængelse. Når det nu ser ud som om, pandemien ligger som en tung skygge over os, er det rigtig vigtig, at de forlænges. Det har vi dog ikke med i prognosen. Det er også derfor, tallet er så voluminøst, som det er, slår formanden fast.

BRANCHENYT
Læs også