Serier
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Milliardunderskud i ISS efter »ekstraordinært udfordrende« halvår

Rengøringskæmpen er onsdag morgen kommet med halvårsregnskab.

Corona rammer verden
Foto: Stine Bidstrup

Servicegiganten ISS har tabt et milliardbeløb i årets første halvdel. Helt nøjagtigt lyder underskuddet efter skat på knap 2,7 mia. kr.

Til sammenligning havde ISS for et år siden et overskud efter skat på 402 mio. kr. Det viser halvårsregnskabet, som ISS onsdag morgen har offentliggjort.

»Første halvdel af 2020 har vist sig at være ekstraordinært udfordrende for ISS efter påvirkningen fra både et malware-angreb (cyberangreb, red.) og covid-19,« siger Jeff Gravenhorst, topchef i ISS, i forbindelse med regnskabet.

Længere nede i regnskabet står der, at halvåret har været en af »de sværeste perioder i den 119-årige historie for ISS«.

Det er ikke kun ISS' bundlinje, der er ramt. Driftsresultatet landede negativt på 2 mia. kr. i de første seks måneder, væsentligt dårligere end analytikernes forventning.

Samtidig faldt omsætningen fra 37,9 mia. kr. i første halvdel af 2019 til 35,9 mia. kr. i første halvdel af 2020.

Udover at coronapandemien har budt på hårde økonomiske slag for ISS, har selskabet også måttet se 25 af sine ansatte dø som følge af covid-19, fremgår det af regnskabet.

Ved udgangen af juni havde ISS omkring 439.000 ansatte på verdensplan. For et år siden var det tal 484.000.

Men selvom coronakrisen har været hård ved ISS, bliver der nu kigget fremad.

»Vi er nu begyndt at skifte fra krisehåndtering til igen at eksekvere vores strategiske prioriteter,« siger Jeff Gravenhorst.

Regnskabet er i øvrigt Gravenhorsts sidste i spidsen for ISS. Den 1. september bliver han afløst af den hidtidige Danske Bank-kronprins Jacob Aarup-Andersen.

BRANCHENYT
Læs også