Erhverv

Danske småkager sender formuen op hos Italiens rigeste

Italiens mest velhavende mand, Giovanni Ferrero, der sidste år opkøbte Kelsen Group, er her til morgen røget længere op Bloombergs liste over verdens rigeste.

Kelsen Group blev sidste år solgt til italienske Giovanni Ferreros firma, CTH. Foto: Sebastian Buur Gunvald

Giovanni Ferrero, Italiens rigeste mand, har foretaget fornuftige investeringer. Så fornuftige, at hans papirformue her til morgen er steget med 8,6 mia. kr. i værdi. En del af årsagen til italienerens succes, er den danske småkageproducent fra Nr. Snede, Kelsen Group.

Det skriver Bloomberg.

Kelsen Group blev i august sidste år solgt til Giovanni Ferreros investeringsfirma CTH for 1,8 mia. kr., og på baggrund af nye tal i forbindelse med det opkøb har Bloomberg nu sat værdien af Giovanni Ferreros formue markant op.

Kelsen omsætter årligt for cirka 1 mia. kr. og har en egenkapital på cirka 500 mio. kr. Det er i særdeleshed Asien og USA, der er glade for de danske smørbagte småkager, som er emballeret i den velkendte mørkeblå metaldåse.

Giovanni Ferrero er i forvejen kendt som ejeren af det italienske firma Ferrero, der producerer velkendte klassikere som Nutella, Kinder chokolade, Tic Tac mint og senere Ferrero Rocher. Investeringen i småkageproducenten Kelsen er vigtig for Ferrero, da han på denne måde spreder risikoen ud over flere brancher og regioner. Det samme kan siges om den spanske tøjkæde Zara’s ophavsmand, Amancia Ortega, der har investeret i ejendomme, samt Microsoft-ejer, Bill Gates, der har investeret i alt fra togbaner til landbrug.

Giovanni Ferrero har »etableret sin tilstedeværelse i det brede søde fødevaremarked med CTH. En investering i Kelsen Group repræsenterer en vigtig eliminering af risiko, både i forbindelse med produktkategorier og geografisk rækkevidde « siger Guido Gianotta, direktør for CTH og forvalter af familiens formue til Bloomberg.

»Småkager og chokolade kæmper om den samme plads i vores maver, så en investering giver god mening,« udtaler Daniel Fox, fødevare-analytiker ved Bloomberg, om investeringen i Kelsen Group.

BRANCHENYT
Læs også