Erhverv

Bjarke Ingels bliver ny investor i spirende arkitekturforretning

Selskabet Room, etableret af serie-iværksætteren Morten Meisner-Jensen, har netop lukket en investeringsrunde og rejst 80 mio. kr. En prominent dansk arkitekt indtræder som ejer.

Artiklens øverste billede
Morten Meisner-Jensen er stifter af selskabet ROOM. Foto: ROOM/PR

Room har fået en kapitalindsprøjtning, der kan mærkes. 80 mio. kr. er blevet rejst, og blandt investorerne er stjernearkitekten Bjarke Ingels, der står bag BIG.

At få den internationalt anderkendte arkitekt med ind som investor, glæder naturligvis iværksætteren bag, Morten Meisner-Jensen.

»Jeg er utrolig glad for at få Bjarke Ingels med. Både som investor og advisor i Room. Bjarke er en af vor tids mest nytænkende og talentfulde arkitekter, og hans input kommer til at have stor værdi for virksomheden ,« siger han.

Udover nu også at eje en del af det New York-baserede selskab Room, så indtræder Bjarke Ingels også i virksomhedens advisory board. Her skal han sammen med Morten Meisner-Jensen være med til at udvikle selskabets næste produkter.

Room beskæftiger sig med at designe og producere fleksible interiørkontorløsninger til virksomheder.

Det første produkt i porteføljen var en lydisolerende telefonboks til storrumskontoret. Med det produkt har virksomheden i 2019 opnået en omsætning på 200 mio. kr, og skaffet kunder som tæller Google, Nike, Apple og NASA.

Den store kapitalindsprøjtning skal ifølge virksomheden bruges til at udvide produktporteføljen.

De næste produkter i pipeline er en videreudvikling af de modulære arkitekturløsninger, som virksomheden hidtil har beskæftiget sig med.

I denne måned udkommer et privatkontor og et lille mødelokale. Det eneste kunden skal bruge, er fire vægge, et loft og en stikkontakt. Alle materialerne er præproducerede, og virksomheden sørger for, at de flytbare kontorer bliver sendt ud og samlet på stedet.

Et mødelokale er det næste produkt i pipeline for Room. Foto: ROOM/PR

»Vi erstatter, hvad der normalt ville have været et byggeprojekt på flere måneder, med præfabrikeret arkitektur, der blot tager et par timer at installere. Det betyder, at virksomheder nu kan bygge det perfekte arbejdsmiljø for deres ansatte hurtigere, billigere og bedre end nogensinde før,« siger Morten Meisner-Jensen.

Morten Meisner-Jensen tror på, at fleksible arbejdspladser er fremtiden. Især efter den verserende pandemi.

»Vores produkter tillader visionære virksomheder at omstille sig til en foranderlig verden ved frit at kunne omdanne deres arbejdsmiljø i takt med, at deres behov skifter. Efter covid-19 er der sket en acceleration af efterspørgslen på fleksible løsninger, eftersom virksomheder har skulle retænke deres kontoropbygning meget hurtigt,« fortæller Morten Meisner-Jensen.

Men selvom Room producerer modulære løsninger, der reelt kan opdele storrumskontorerne i mindre bidder, så vil iværksætteren bag ikke gøre helt op med dem.

»Mange ansatte har det svært med åbne kontorer og har brug for plads, hvor de kan tage et opkald eller arbejde koncentreret uden at blive forstyrret af kollegaerne. Det skyldes dog ikke det åbne kontor i sin helhed, men fordi virksomheder ikke har været gode til at skabe de nødvendige omkringliggende miljøer, som skal være til stede, for at det fungerer. Vi udvikler disse miljøer ved brug af modulær arkitektur,« fortæller han.

Room er etableret i New York, hvor Morten Meisner-Jensen selv bor. Selskabet er vokset, siden det blev stiftet i 2018, og er sidste år gået ind på det europæiske marked med flere showrooms i de større europæiske byer.

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver abonnement

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.