Serier

Arla-medarbejder er testet positiv for covid-19

Det betyder, at samtlige medarbejdere på Arlas mejeri i Hobro nu skal testes for mulig smitte.

Corona rammer verden
En mejerimedarbejder på Arlas mejeri i Hobro er testet positiv for covid-19. Arkivfoto Arkivfoto: Thomas Borberg

En medarbejder på Arlas mejeri i Hobro er testet positiv for covid-19. Det har fået mejeriet til at sende flere medarbejdere hjem og teste de omkring 400 medarbejdere, som er tilknyttet det nordjyske mejeri.

Det skriver TV2 Nord.

Ifølge mediet er den smittede medarbejder efter den positive test sendt hjem fra arbejde sammen med fem kollegaer, som den smittede medarbejder har arbejdet sammen med.

Derudover har Arla i Hobro også sendt yderligere 10 ansatte hjem, som har været i kontakt med den smittede medarbejder.

»På trods af, at det kun drejer sig om en enkelt medarbejder, så tager vi situationen meget alvorligt. Som smittebilledet ser ud i Danmark lige nu, ser vi ingen grund til at tage nogle chancer, så vi vil hellere teste en for meget end en for lidt. Derfor har vi bedt sundhedsmyndighederne om hjælp til at få det gjort så hurtigt som muligt, så vi kan få bremset en eventuel smittekæde inden den starter,« siger Åse Andersson, pressechef i Arla ifølge TV2 Nord.

Allerede mandag og tirsdag i denne uge vil mejeriet i samarbejde med sundhedsmyndighederne teste de omkring 400 medarbejdere, som er ansat i afdelingen i Hobro. Det sker ifølge mejeriet i et mobilt testcenter, hvor sundhedspersonale vil udføre corona-test på personalet.

Arla oplyser desuden, at mejeriets produktion fortsætter som uændret.

De seneste tal fra Statens Serum Institut viser mandag eftermiddag, at Danmark har registeret 76 nye smittetilfælde med coronavirus.

Det er første gang i seks dage, at der bliver registreret under 100 smittetilfælde på et døgn.

Derudover er antallet af indlagte faldet med to til i alt 23, mens der samtidig er registreret tre nye dødsfald.

Siden fredag er antallet af smittede steget med 373 smittetilfælde.

BRANCHENYT
Læs også