Erhverv

McDonald’s sagsøger fyret direktør for at lyve om sin McDonalds-kæreste

Steve Easterbrook blev fyret som topchef for McDonald’s-koncernen i november. Nu følger et sagsanlæg, efter flere sager om forhold til medarbejdere er dukket op.

Steve Easterbrook blev topchef for McDonald's i 2015, da burgerkæden var i strid modvind med sløje salgstal. Ansættelsen endte brat i november 2019. Foto: AP

Der kan opstå sød musik over kopimaskinen – eller i dag måske snarere på Zoom-mødet.

Men for britiske Steve Easterbrook, der i fire år sad som global direktør for McDonald’s, er romantik og affærer på arbejdet endt med først en fyring på gråt papir og nu et sagsanlæg. Det skriver CNBC.

Den 53-årige Steve Easterbrook blev sparket ud af McDonald’s-bestyrelsen i november sidste år, da det kom frem, at han var kæreste med en underordnet. Det var et klart brud på reglerne i McDonald’s.

Men nu har den kendte burgerkæde altså også trukket den tidligere direktør i retten, med anklager om at Steve Easterbrook løj over for sin arbejdsgiver, da sagen brød løs, og at han har forsøgt at fjerne og destruere materiale, som kunne belaste ham yderligere.

Ifølge anklagerne fra McDonald’s havde Steve Easterbrook tre yderligere ’seksuelle forhold’ med ansatte, som han holdt skjult under forhandlingerne om vilkårene for fyringen. Desuden har han sendt nøgenbilleder af ansatte fra sin McDonalds-mailkonto, og han har tildelt en af sine kvindelige bekendtskaber et ekstraordinært legat med en værdi på langt over en million kroner, fremgår det af anklagerne mod ham.

Tilbage i november aftalte Steve Easterbrook og McDonalds-bestyrelsen en lidt blød landing, hvor han blandt andet fik et halvt års løn med sig. Nu vil McDonald’s have revet den aftale midt over, så Steve Easterbrook ikke får løn eller bonus med sig.

Hans løn lå på over 100 mio. kr. om året, inklusive bonus, så det er ikke småpenge, der er i spil. Desuden vil McDonald’s forsøge at inddrage hans aktieoptioner.

BRANCHENYT
Læs også