Serier
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Topchefer i USA vil hyre 100.000 med minoritetsbaggrund

Gruppens mål er at få ansat de mange folk fra lavindkomstgrupper blandt sorte, latinoer og asiater fra New York inden 2030.

Corona rammer verden
Jamie Dimon, der er topchef i JPMorgan Chase, skal stå i spidsen for en gruppe af store selskaber, der skal skaffe masser af jobs til upriviligerede unge med minoritetsbaggrund i New York. Foto: Scott Eells/Bloomberg

Topchefer fra nogle af de største selskaber i USA har dannet en gruppe, der skal øge antallet af medarbejdere fra fattige minoriteter i New York.

Det er gruppens mål, at nå op på at få ansat 100.000 mennesker fra lavindkomstgrupper blandt sorte, latinoer og asiater inden 2030, skriver Reuters.

Gruppen kalder sig The New York Jobs CEO Council og tæller chefer fra 27 forskellige virksomheder.

Formandskabet udgøres af topchefen for investeringsbanken JPMorgan Chase & Co, Jamie Dimon, og med de to næstformand Arvind Krishna og Julie Sweet, der er adm. direktører for henholdsvis IBM og Accenture.

Blandt de øvrige selskaber i gruppen finder man eksempelvis Amazon, Google, Microsoft og Goldman Sachs.

»Dagens økonomiske krise har forværret den økonomiske og racemæssige opdeling og opstiller systemiske barrierer for folks muligheder. Unge mennesker i lavindkomst- og minoritetssamfundet mærker oftest den mekanisme. Og med mindre vi aktivt arbejder for at lukke hullet, vil coronakrisen gøre tingene værre,« skrev Jamie Dimon i et indlæg i Wall Street Journal forleden.

Efter de mange anti-racistiske demonstrationer i USA, oven på mordet på George Floyd, er de store amerikanske selskaber kommet under pres for at gøre mere for at give folk med minoritetsbaggrund bedre muligheder på arbejdsmarkedet.

BRANCHENYT
Læs også