Erhverv

Kunderne vender tilbage - DFDS opjusterer forventningerne

Passagererne strømmer tilbage på de genåbnede ruter hos DFDS, og det får den danske færgekoncernen til at opjustere forventningerne til året.

DFDS har mærket nedgang i passagertallet på grund af restriktioner reletaeret til coronakrisen. Arkivfoto: Finn Frandsen

Der er bedre resultater i sigte, end DFDS havde forventet. Derfor opjusterer den danske færgekoncern forventningerne til 2020.

Nu ser DFDS et driftsresultat før af- og nedskrivninger (EBITDA) og før særlige poster i niveauet 2,2-2,5 mia. kr., fremgår det af selskabets regnskab for andet kvartal onsdag.

Tidligere ventede DFDS et driftsresultat før særlige poster på omkring 2 mia. kr.

»Vores fremtidsudsigt er forbedret. Fragtmængderne er stigende, og efterspørgslen efter færgerejser giver grund til en vis optimisme på vores genåbnede passagerruter,« udtaler Torben Carlsen, adm. direktør i DFDS, i regnskabsmeddelelsen.

Det sker efter, at selskabet har fået lov til at genåbne for passagerer på sine ruter, og at der har været god efterspørgsel mellem Norge og Danmark.

DFDS har været hårdt ramt af, at nedlukningerne af samfund i og udenfor Europa har forhindret passagerer i at stige ombord på færgerne, så virksomheden har især fokuseret på at fragte varer i perioden. Der har imidlertid også været udfordringer med godsfragten under virusudbruddet.

Til trods for opjusteringen lægger covid-19 sig dog forsat som et slør over forventningerne.

»Det er uvist om stigningen i efterspørgslen er holdbar, og vi er derfor meget opmærksomme på udviklingen,« lyder det fra topchefen.

Omsætningen i DFDS faldt med 34 pct. i andet kvartal i forhold til perioden året før og landede på 2,8 mia. kr. Koncernen nåede et driftsresultat (EBITDA) på 507 mio. kr. i perioden, hvilket er 49 pct. lavere end året forinden.

BRANCHENYT
Læs også