Erhverv

ALK-Abelló opjusterer forventningerne

Allergivaccineselskabet ALK-Abelló venter nu et driftsresultatet før af- og nedskrivninger, EBITDA, på 300-350 mio. kr. mod tidligere 200-300 mio. kr.

Dertil ventes frie pengestrømme på nu minus 200 mio. kr. mod tidligere minus 300 mio. kr.

Det fremgår af selskabets regnskab for andet kvartal.

Forventningerne til omsætningen er dog nedtonet lidt til den lave ende af et tidligere skøn om en vækst i lokal valuta på 8-12 pct. Tidligere har ALK oversat dette vækstskøn til en omsætning på 3,5-3,65 mia. kr.

Analytikere forudså inden regnskabet en omsætning på 3587 mio. kr. og et EBITDA-resultat på 284 mio. kr., viser estimater indsamlet af ALK.

ALK's opjusterede skøn for indtjeningen afspejler forventninger om lavere kapacitetsomkostninger end ventet, især inden for forskning og udvikling. Årsagen er, at udbruddet af covid-19 har forsinket en række studier.

ALK meddelte allerede i maj, at omkostningerne til forskning og udvikling derfor ventes at blive omkring 50-100 mio. kr. lavere end oprindeligt estimeret, og det er nu også blevet indregnet i prognosen, så der ventes forsknings- og udviklingsomkostninger på 500-550 mio. kr. mod tidligere 600 mio. kr.

BRANCHENYT
Læs også