Erhverv

Simcorp klarer sig bedre end forventet trods tilbagegang

SimCorp har gjort det bedre end ventet i andet kvartal. Foto: Colourbox

Softwareselskabet Simcorp har i andet kvartal 2020 haft en omsætning, der endte lavere sammenlignet med samme kvartal året før. For indtjeningen var der ligeledes tale om en tilbagegang.

Alligevel klarede selskabet sig bedre end ventet i perioden, viser regnskabet for andet kvartal, som er offentliggjort onsdag morgen.

Omsætningen sluttede i andet kvartal på 106,7 mio. euro mod 109,5 mio. euro i samme kvartal sidste år. Til sammenligning havde analytikerne ventet en omsætning på 100,1 mio. euro ifølge et medianestimat indsamlet af Simcorp selv forud for regnskabet.

For ordreindgangen nåede den i årets andet kvartal op på 16,9 mio. euro mod 22,6 mio. euro i den tilsvarende periode året forinden.

Det gav samtidig en ordrebog på 39,1 mio. euro, som lå lavere i forhold til samme tid sidste år, hvor ordrebogen udgjorde 45,9 mio. euro.

Analytikerne havde ventet en ordreindgang på 12,5 mio. euro i kvartalet og en ordrebog på 38,3 mio. euro.

På indtjeningssiden kunne Simcorp for andet kvartal fremvise et driftsresultat (EBIT) på 26 mio. euro, som var mindre end de 32,3 mio. euro, der strømmede ind på den post i samme kvartal sidste år.

Det overgik omvendt analytikernes forventninger, som lød på 20,2 mio. euro.

Alt i alt gav det på bundlinjen et overskud efter skat på 18,2 mio. euro. Det var lavere end i samme periode året før, hvor Simcorp tjente 23,7 mio. euro efter skat.

Analytikerne havde ventet et nettoresultat for perioden på 15,6 mio. euro.

BRANCHENYT
Læs også