Erhverv

Henrik Poulsen har planer om bestyrelsesposter og vækstvirksomheder

Ørsteds topchef gennem otte år søger nu nye veje.

Ørsted-topchef Henrik Poulsen har siddet som adm. direktør i Ørsted i otte år. 
Foto: Stine Jacobsen/Scanpix/Reuters

Bestyrelsesposter og investeringer i vækstvirksomheder er en del af fremtidsplanerne for Henrik Poulsen, når han senest ved udgangen af januar stopper som topchef hos Ørsted.

Han siger dog ikke helt farvel til den danske energikoncern. Allerede i midten af juni stod det klart, at den nuværende administrerende direktør havde takket ja til at blive indstillet til Ørsteds bestyrelse ved generalforsamlingen næste år.

Henrik Poulsen er i øjeblikket i gang med at lægge mere konkrete planer for sit fremtidige arbejdsliv, fortæller han til Ritzau Finans onsdag morgen.

- Jeg er i gang med at opbygge en portefølje af forskellige professionelle aktiviteter. Den proces er jeg inde i lige nu, og der har jeg på nuværende tidspunkt kun sagt ja til yderligere én bestyrelsespost, siger han.

- Det bliver formentligt kombineret med nogle andre ting. Derudover vil jeg gerne investere i nogle vækstvirksomheder, fortsætter han.

I midten af juni kom det frem, at Henrik Poulsen efter otte år havde besluttet sig for, at det snart er på tide at sige farvel til stillingen som administrerende direktør hos Ørsted.

Allerede ugen efter annoncerede den tyske mediekoncern Bertelsmann, at Ørsted-topchefen ville få en plads i selskabets bestyrelse. Her overtager han pladsen fra en anden dansker - nemlig Kasper Rørsted, der er administrerende direktør hos Adidas.

Henrik Poulsen er allerede næstformand for bestyrelsen i servicekoncernen ISS og det svenske investeringsselskab Kinnevik, der blandt andet ejer store aktieposter i flere teleselskaber.

Sidstnævnte er også en branche, som han har et stort kendskab til. Fra slutningen af 2008 til sommeren 2012 var han administrerende direktør hos TDC, før han fik en tilsvarende stilling hos det selskab, der er i dag er kendt som Ørsted.

Som topchef har Henrik Poulsen stået i spidsen for energikoncernens børsnotering i 2016 og selskabets store transformation. Olie- og gasselskabet Dong blev til Ørsted, der i dag har slået sit navn fast som en førende udvikler af havvindprojekter.

- Jeg har været her i otte år, og vi har været igennem en meget omfattende transformation af selskabet. Den er efterhånden færdiggjort, og derfor har jeg vurderet, at det her nu er et fornuftigt vindue, hvor jeg kunne vælge at træde tilbage.

- Det har jeg valgt at gøre, så jeg kan åbne op for, at jeg på et senere tidspunkt kan påtage mig nye udfordringer. Det er sådan set kernen i de overvejelser, jeg har været igennem, sagde han i juni til Ritzau Finans.

Ørsted har onsdag morgen offentliggjort sit regnskab for andet kvartal, og her bliver det slået fast, at bestyrelsens jagt efter en ny topchef skrider frem som planlagt.

- Processen går fremad som planlagt, og Ørsted vil annoncere det, når den er færdiggjort, fremgår det af onsdagens regnskab fra selskabet, der forventer, at en ny topchef bliver fundet i løbet af året.

Bestyrelsen har tidligere fortalt, at både interne og eksterne kandidater kan være i spil.

Koncernens finansdirektør, Marianne Wiinholt, har dog allerede afvist, at hun skulle være en kandidat til posten.

BRANCHENYT
Læs også