Erhverv

Solar leverer lidt lavere omsætning og skruer ned for forventningerne

Jens Andersen, adm. direktør i Solar, er, på trods af en lavere omsætning, fortrøstningsfuld. Foto: Solar

Solar kom ud af andet kvartal med en omsætning på 2745 mio. kr. I samme periode sidste år var omsætningen 2868 mio. kr. Men driftsoverskuddet (EBITA) steg til 81 mio. kr. fra 60 mio. kr. i andet kvartal af 2019.

Leverandøren af materialer og udstyr til byggebranchen fik nettooverskud blev i kvartalet 141 mio. kr. mod et overskud på 48 mio. kr. i andet kvartal sidste år.

Trods en lavere omsætning, er Jens Andersen, der er administrerende direktør, fortrøstningsfuld ved selskabets præstation.

- Vi har været i stand til at betjene vores kunder og opretholde vores høje leveringsevne. Samtidig fortsætter vores investeringer i den digitale transformation uændret, siger han.

Jens Andersen fortæller, at selskabet har en lavere forventning til omsætningen i sidste halvår af 2020 end samme periode sidste år.

- Vi er meget tilfredse med at kunne gentage vores oprindelige forventninger til EBITA, selvom vi faktisk forventer en kvart milliard kroner lavere omsætning i H2 2020 end i H2 2019, siger han.

Årsagen er blandt andet effektivisering samt et strammere greb om omkostninger ifølge Jens Andersen.

Fremadrettet venter selskabet en omsætning på 11.400 mio. kr. mod tidligere 11.800 mio. kr. Det operationelle driftsresultat, EBITA, ventes at lande på omkring 400 mio. kr. Det samme som tidligere.

Grundet den globale coronapandemi indeholder selskabets forventninger en forhøjet risiko i forhold til tidligere år. De nye forventninger er dermed baseret på en forventning om, at der ikke sker en betydelig genopblussen af coronasmitte og dermed nedlukning af samfund, hvor Solar har markeder.

Det fremgår af selskabets regnskab for andet kvartal af 2020.

Tidligere havde selskabet suspenderet sine forventninger som følge af coronapandemien.

BRANCHENYT
Læs også