Salg af flip-flop-sandaler er steget med 53 pct - chefen kan alligevel ikke se tæerne på en video
Når man arbejder hjemmefra køber folk tøj, som de gerne vil have på. Ikke hvad de burde have på.
Der er mange ting som har ændret sig under coronakrisen. Det gælder ikke mindst opfattelsen af ”ordentligt arbejdstøj” i en tid med udbredt brug af hjemmearbejde.
Det kan mærkes i mode- og tøjbranchen, hvor et ofte rigidt kodeks for påklædning på arbejdspladsen i højere grad er blevet til ”smart casual” med stort tryk på ”casual”.
Eksempelvis er søgningen på nettet efter flip-flop-sandaler steget med 53 pct. siden juni. Salget af mærket Hawaianas er skudt i vejret med 89 pct. i juni i forhold til samme måned i 2019, skriver The Guardian.
»Især salget af flip-flops har oplevet en stor stigning,« siger Josie Garner, der er chef for accessorieis og sko hos stormagasinet Selfridges i Storbritannien.
Flip-flops er tilsyneladende perfekte som fodtøj i en verden, hvor man ikke behøver at frygte for, at chefen kan se ens fødder.
Ifølge medstifteren af skomærket Tkees, Jesse Burnett, så er indkøbsmønstrene skiftet, fordi vi ikke længere behøver, at tænke over tøjregimentet fra arbejdspladsen, og hvad den finder acceptabelt.
Mange arbejder alligevel hjemmefra og ser kun chefen via et video-link. Så flip-flops er blevet symptomet på den mere afslappede tilgang til garderoben i lighed med bukser med elastik i taljen.
»I dag køber forbrugerne det, de godt kan lide at have på i højere grad end, hvad de forventes at have på i arbejdstiden,« siger Jesse Burnett.
Selv i den såkaldte finere del af modebranchen er flip-flops ved at vinde frem sammen med ”kjoler, der tilgiver mere”.
Det kunne også iagttages under Copenhagen Fashion Week, hvor flere ”influencere og skandinaviske kvinder havde inkorporeret flip-flops i deres påklædning,” som The Guardian observerede.