Serier

Aarhus Festuge aflyser alle sine arrangementer

Aarhus Festuge aflyser alle sine arrangementer, oplyser kommunen i en meddelelse. Aarhus har den seneste tid været ramt af stigende coronasmitte.

Corona rammer verden

Borgmester Jacob Bundsgaard (S) har nu efter dialog med de statslige myndigheder og Sundheds- og Ældreministeriet fået en klar anbefaling om at aflyse Aarhus Festuges arrangementer, fremgår det af en pressemeddelelse fra borgmesteren.

»Det er den melding, vi har ventet på. Vi har fået en klar anbefaling om at foretage en aflysning, og det vil vi naturligvis efterkomme. Det er den rigtige beslutning i den nuværende situation, hvor epidemien fortsat hersker i byen. Med den klare anbefaling fra sundhedsmyndighederne træffes beslutningen nu frem for at afvente det planlagte bestyrelsesmøde mandag,« siger borgmester Jacob Bundsgaard.

Tidligere torsdag meddelte den aarhusianske kulturrådmand Rabih Azad-Ahmad (R), at han ønskede en aflysning.

»Vi skal naturligvis ikke gennemføre Festugen, hvis det ikke er 100 pct. sundhedsmæssigt forsvarligt. Men det er ikke rimeligt at overlade den vurdering til bestyrelsen. Byens mange kulturinstitutioner ved ikke, hvad de skal rette sig efter, hvis ikke det er tilstrækkeligt at overholde de krav, der kommer fra de statslige myndigheder. Det er nu myndighederne må komme på banen med entydige og klare meldinger,« sagde Rabih Azad-Ahmad.

Aflysningen kommer efter der i længere tid er trukket mørkere og mørkere skyer hen over festugeplanerne.

Professor i klinisk mikrobiologi på Syddansk Universitet og tidligere hygiejnisk ansvarlig overlæge på Odense Universitetshospital, Hans Jørn Kolmos sagde tidligere på ugen til JP Aarhus, at han ville anbefale en aflysning.

»Vi må konstatere, at der lige nu sker en smitteopbygning i Aarhus, og at der forventeligt vil være mange smittebærere, når festugen løber af stablen. Jeg vil umiddelbart vurdere, at en event som Aarhus Festuge kan sidestilles med en festival, og festivaler er ikke en mulighed nu,« lød det fra Hans Jørn Kolmos.

Fra arrangørerne har det dog lydt, at planlægningen af festugen har taget højde for coronasituationen.

»Vi har brugt året på at tilpasse, lytte til pressemøder og tilpasse igen, siger Rikke Øxner, direktør for Aarhus Festuge,« i en meddelelse på festugens hjemmeside.

»Desværre udvikler covid-19-situationen sig hele tiden. Og i sidste ende har det fået store konsekvenser for festugen. Vi har hele tiden været opmærksom på de anbefalinger, vi har fået fra sundhedsmyndighederne, og det gælder naturligvis også nu,« lyder det videre.

Onsdag viste tal, at der de seneste syv dage er der konstateret 364 tilfælde af covid-19 i Aarhus.

BRANCHENYT
Læs også