Serier
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Bill Gates: »Den første vaccine vil være en lappeløsning«

Microsoft-stifteren tror, at en eventuel 2020-vaccine mod covid-19 blot vil være en lappeløsning for rige lande.

Corona rammer verden
Bill Gates har engageret sig kraftigt i arbejdet med at finde en vaccine mod covid-19. Foto: AP Photo/Nati Harnik

Microsoft-stifteren Bill Gates har sammen med konen Melinda Gates engageret sig i arbejdet med at finde en vaccine mod coronavirussen.

Ifølge Bloomberg har ægteparret gennem deres humanitære organisation ”Bill & Melinda Gates Foundation” lovet i omegnen af 350 mio. dollars til at bekæmpe sygdommen, der indtil videre har kostet omkring 750.000 menneskeliv verden over.

I en samtale med mediet Bloomberg fortæller mangemilliardæren, at han ikke forventer megen succes af den første vaccine, som han venter kommer på markedet i slutningen af 2020.

»Den første vaccine kommer ikke til at være ideel i forhold til effektivitet overfor sygdom og smitte. Den har sandsynligvis ikke en lang varighed, og den vil primært blive brugt af rige lande som en lappeløsning. Vi skal være heldige, hvis vi skal se noget før slutningen af året. I 2021 vil der dog være en mængde af andre vacciner, der har større chance for at blive godkendt,« siger Bill Gates i interviewet med Bloomberg.

Bill Gates, der er verdens næstrigeste mand, forventer først, at der er styr på sundhedskrisen med udgangen af 2021.

»Den virkelige ende på dette vil komme fra spredningen af naturlig smitte og vaccinen, der vil give os flokimmunitet. For rige lande vil det ske en gang i løbet af næste år - ideelt set i den første halvdel. Vi vil være ude af det her i slutningen af 2021,« siger Microsoft-stifteren til Bloomberg.

For at engagere sig fuldt ud i et filantropisk arbejde med at forbedre sager som global sundhed, uddannelse og klima trådte Bill Gates tidligere på året ud af bestyrelserne i Warren Buffets investeringsselskab Berkshire Hathaway og selskabet Microsoft, som han stiftede i 1975 med barndomsvennen Paul G. Allen.

Polio, HIV og malaria er andre sygdomme, som ”Bill & Melinda Gates Foundation” også tager kampen op imod.

BRANCHENYT
Læs også