Erhverv

STG opjusterer forventningerne - aktien ryger i vejret

Scandinavian Tobacco Group stiger fra børsåbningen fredag 7,7 pct. til 99,75 kr., efter at tobakskoncernen har opjusteret forventningerne til 2020.

Flere hjemmearbejdende under coronapandemien har medført øget forbrug af håndrullede cigarer og stærk vækst i online-forretningen, begrunder selskabet i en meddelelse fredag morgen.

Scandinavian Tobacco venter nu en organisk vækst i EBITDA-indtjeningen på mere end 9 pct. i år mod tidligere ventet en vækst på mere end 2 pct.

Forventningerne til den frie pengestrøm før virksomhedsopkøb er samtidig opjusteret til mere end 1000 mio. kr. fra tidligere ventet cirka 850 mio. kr.

Forventningerne bygger på resultaterne frem til dags dato herunder en stærk udvikling i juli og en vellykket integration af det knap 1,6 mia. kr. dyre opkøb af Agio Cigars.

Scandinavian Tobacco Group henviser til, at selskabets forretning har været mindre hårdt ramt af negative effekter af covid--19 pandemien end tidligere antaget, da tobaksforbruget på tværs af markeder og produktkategorier har været særdeles robust.

- Den nuværende ændring i forbrugeradfærden i USA som følge af at flere arbejder hjemme har medvirket til et tilsyneladende samlet stigende forbrug af håndrullede cigarer og en stærk vækst i online-forretningen, skriver Scandinavian Tobacco Group.

Selskabet kommer også med enkelte halvårstal, herunder en organisk vækst i nettoomsætningen på 4,9 pct., en organisk vækst i EBITDA-indtjeningen på 21 pct. og frie pengestrømme før virksomhedskøb på 547 mio. kr.

Den finansielle udvikling er ifølge tobakskoncernen fortsat positivt påvirket af lageropbygning i visse markeder, og dette vil også påvirke resultaterne i andet halvår.

Scandinavian Tobacco Group fremlægger halvårsregnskab den 28. august.

BRANCHENYT
Læs også