Erhverv

Sprudlende stjerner sikrede PSG finaleplads

PSG er klar til finalen i Champions League for første gang efter en sejr på 3-0 over RB Leipzig.

Der var klasseforskel, da Paris Saint-Germain tirsdag aften spillede sig i klubbens første Champions League-finale nogensinde.

Det skete på baggrund af en 3-0-sejr over tyske RB Leipzig, der startede med den danske landsholdsangriber Yussuf Poulsen som anfører.

Sejren blev grundlagt af en overbevisende første halvlag, hvor seneste sæsons nummer tre i Bundesligaen havde det meget svært med parisernes hurtige verdensstjerner og undervejs kom bagud med 0-2.

Derfor er det altså PSG, der skal møde vinderen af anden semifinale mellem Bayern München og Lyon i søndagens Champions League-finale. Bayern München møder Lyon onsdag aften klokken 21.

Paris Saint-Germains vej til finalen
  • Nummer 1 i gruppe A foran Real Madrid, Club Brügge og Galatasaray
  • Ottendedelsfinale: PSG-Dortmund (Samlet: 3-2)
  • Kvartfinale: PSG 2-1 Atalanta
  • Semifinale: RB Leipzig 0-3 PSG

Overbevisende første halvleg

PSG begyndte bedst, og efter seks minutter satte Mbappé en mand med et hurtigt temposkift og spillede Neymar i dybden til en fri chance, men brasilianeren prikkede bolden forbi Péter Gulácsi i Leipzig-målet og på ydersiden af stolpen.

Allerede på det efterfølgende målspark var Leipzig-keeperen så ved at dumme sig gevaldigt. Efter en pasning fra en forsvarsspiller sparkede ungareren bolden ind på Neymar, hvorefter bolden landede hos Mbappé, der nemt kunne score i et tomt mål. Men dommeren dømte korrekt hånd på bolden på Neymar i situationen.

Efter 13 minutter kom føringsmålet så, da Marquinhos kom højest på Di María-frispark og nemt kunne dirigere bolden i mål.

RB Leipzig kom efter målet bedre med spillemæssigt og fik sat flere afleveringer sammen. Efter 25 minutter kom tyskernes første store chance så, da Konrad Laimer brød igennem på højresiden og fandt Yussuf Poulsen med en flad aflevering tilbage i banen, men danskeren kunne ikke dirigere bolden indenfor målrammen.

Yussuf Poulsen havde generelt en svær aften mod PGS’s store midterforsvar bestående af Thiago Silva og Presnel Kimpembe. Den danske angriber startede inde, efter holdets helt store angrebsstjerne Timo Werner skiftede til Chelsea for nyligt og dermed ikke har været med i det alternative Champions League-slutspil, der blev rykket på grund af den verserende virus-situation.

Efter 35 minutter var det igen ved at gå galt for tyskernes keeper. Péter Gulácsi forventede et Neymar-indlæg på parisernes frispark på midten af tyskernes banehalvdel, men brasilianeren valgte at sparke fladt og hårdt direkte. Det overraskede tydeligt Gulácsi, der må se til, mens bolden igen ramte ydersiden af stolpen.

Få minutter efter gik den så ikke længere for den 30-årige keeper. En dårlig pasning opsnappes af en PSG-spiller, der straks spillede bolden op på Neymar, der elegant lagde bolden på tværs med hælen til Di María, der nemt scorer til 2-0.

Kort efter kunne Neymar udbygge til 3-0, men dribleren havde igen ikke stillet sigtekornet præcist nok. RB Leipzig kom godt ud fra anden halvleg, efter de i pausen havde skiftet Patrik Schick ind som angrebsmakker til Yussuf Poulsen samt den svenske kantspiller Emil Forsberg.

Men den gode start varede kort, for efter 56 minutter blev det også 3-0, da Leipzig-forsvarer Nordi Mukiele gled i en situation ved tyskernes baglinje. Ángel Di María opsnappede hurtigt bolden og sparkede et hårdt indlæg ind til Juan Bernat, der headede bolden på mål. Péter Gulácsis hænder var ikke stærke nok til at holde hovedstødet ude, og selvom Neymar gjorde, hvad han kunne for at stjæle målet, havde den spanske venstrebacks hovedstød passeret stregen først.

Efter 3-0-føringen cruisede PSG sejren hjem. Franskmændene trak sig tilbage og overlod spillet til Leipzig, der ikke for alvor formåede at bryde igennem PSG-forsvaret. I den anden ende lurede lynhurtige Mbappé og Neymar på kontramuligheder, men stillingen forblev 3-0.

Dermed er Paris Saint-Germain videre til finalen, der spilles søndag klokken 21.

BRANCHENYT
Læs også