Erhverv

Hollywoodskuespiller sælger gin-brand for milliarder

Hollywood-skuespilleren Ryan Reynolds har valgt at sælge Aviation American Gin til verdens største alkoholproducent, Diageo.

Ryan Reynolds er bedst kendt for sin hovedrolle i filmen Deadpool. Nu sælger han sin andel i ginproducenten Aviation.
REUTERS/Shannon Stapleton/File Photo

Ryan Reynolds sælger nu ud af sit gin-brand, Aviation American Gin, som han selv købte en ukendt, men signifikant, andel af i 2018. Dengang indtrådte Reynolds, bedst kendt for sin rolle som superhelten Deadpool, i ginproducentens bestyrelse, og blev samtidig kreativ direktør for brandet.

Ginproducenten hørte indtil i dag under Davos Brands, men nu er hele selskabet solgt til konkurrenten Diageo for op mod 610 mio dollars, eller godt 3,8 mia kr.

Det skriver Forbes.

Køberen Diageo er verdens største producent af alkoholiske drikke, og er kendt for en portfolio af brands som tæller Guiness, Johnnie Walker, Tanqueray, Gordon’s, og Bailey’s, for at nævne nogle få. De opererer i 180 lande, og deres produkter er selvsagt også at finde på supermarkeds-hylderne i Danmark.

Ryan Reynolds er ikke den første Hollywood-skuespiller, der går ind i markedet for alkoholiske drikke. Tidligere har skuespilleren George Clooney gjort det samme, og han solgte ligeledes også sit brand til Diageo i 2017. Prisen for Clooneys tequilabrand Casamigo var dengang 700 mio. dollars, eller godt 4,3 mia kr. I flæng kan også nævnes andre stjerner som produceren Diddy, skuespilleren Channing Tatum og rapperen Drake, der alle har investeret i alkoholiske drikke som vodka og whiskey.

Siden Ryan Reynolds købte sin andel af Aviation, er salget af producentens gin boomet, og i 2019 producerede Aviation 100 pct. mere gin end tidligere, hvilket givetvis kan tilskrives Hollywood-stjernens indtræden i brandet. Aviation er nu USA’s andenstørste spiller inden for super premium gin-segmentet.

Ifølge opkøbsaftalen vil Ryan Reynolds stadig være involveret i brandet, selvom det nu vil være på nye hænder.

BRANCHENYT
Læs også