Erhverv

Spillersalg vendte underskud til overskud i coronaramt halvår for AaB

Thomas Bælum,  administrerende direktør for AaB

Spillersalg vendte et underskud til overskud hos fodboldklubben AaB i årets første seks måneder, hvor coronakrisen omvendt tyngede omsætningen.

I første halvår dykkede omsætningen til 25,1 mio. kr. fra 28,9 mio. kr. i samme periode året før, fremgår det af selskabets regnskab.

- Faldet i omsætningen skyldes hovedsageligt et fald i matchday-indtægterne, der grundet covid-19 har været påvirket af manglende tilskuere til hjemmekampe på Aalborg Portland Park, samtidig med at flere kampe i 3F Superligaen er blevet udsat og først blevet afviklet i juli, skriver AaB i regnskabet.

Udsættelsen af flere kampe har også betydet, at en væsentlig del af tv-indtægterne for sæsonen først indgår i juli i stedet for juni.

Der er også tilbagegang i resultatet før transferaktiviteter og finansielle poster i første halvår, hvor AaB kan fremvise et minus på 17,1 mio. kr. mod minus 12,6 mio. kr. i første halvår 2019.

Salget af Mikkel Kaufmann til FC København og af Oliver Abildgaard til russiske FC Rubin Kazan er dog med til at hanke godt op i det samlede resultat for perioden.

Resultatet af transferaktiviteterne i halvåret løb op i 30,3 mio. kr.

Dermed formåede AaB at vende resultatet til et overskud efter skat på 12,2 mio. kr. fra et underskud på 13,4 mio. kr. i første halvår af 2019.

- Isoleret set er resultatet for første halvår tilfredsstillende, da vi helt i tråd med vores strategi, Nordkraften, er lykkedes med - via transfer af to egenudviklede spillere at generere markante indtægter i en ellers svær tid for mange klubber, siger Thomas Bælum, der er administrerende direktør for AaB, i en meddelelse.

- Ligeledes er det særdeles positivt for vores klub, hvordan vi har mærket stor opbakning fra både fans og samarbejdspartnere, hvilket er afgørende, i forhold til hvordan vi kommer ud på den anden side, fortsætter han.

I anden halvdel af 2020 forventer selskabet, at covid-19-pandemien igen vil have en stor økonomisk effekt.

Det skyldes, at der vil være færre tilskuere til hjemmekampene end normalt.

Derudover bliver der i efteråret også kun afviklet 13 kampe af sæsonen 2020/21, og dermed bliver der afviklet fem kampe mindre end normalt.

- Dette bevirker, at en væsentlig del af de forventede tv-indtægter først indgår i regnskabsåret 2021, da fem kampe er flyttet hertil grundet covid-19, fremgår det af regnskabet.

Fodboldklubben fastholder dog forventningerne til hele 2020 om et resultat før skat i niveauet minus 5 til 0 mio. kr.

- Heri er indregnet investering i spillertruppen og strategiske investeringer i den kommercielle udvikling, skriver AaB.

I marts forudså selskabet til sammenligning, at underskuddet ville lyde på mellem 7 og 12 mio. kr. i hele 2020.

I juni opjusterede klubben dog den forventning, da salget af Oliver Abildgaard til FC Rubin Kazan blev en realitet.

BRANCHENYT
Læs også