Erhverv

Første ordre på ulykkesfly i ni måneder

Det er polske Enter Air, der som de første i meget lang tid tør købe fly af Boeings 737 Max-type.

Det er to fatale ulykker med fly af typen 737 Max 8, der har givet Boeing store problemer. Foto: AP Photo/Ted S. Warren, File

Normalt vækker det ikke den store opsigt, hvis en flyproducent får en ordre på blot to fly. Men her er situationen lidt speciel:

For første gang i ni måneder er det lykkedes flyfabrikken Boeing at sikre sig en ordre på levering af sine problemramte Max 737-fly.

Køberen er Polens største charter-selskab, Enter Air, og udover bestillingen af de to fly har selskabet en option på køb af yderligere to fly, skriver CNN Business.

»Ordren understreger tilliden til flytypen og til de mænd og kvinder, som arbejder hos Boeing,« siger Boeings salgsdirektør Ihssane Mounir.

Boeing venter stadig på myndighedernes endelige godkendelse af flytypen, der har haft startforbud siden marts sidste år efter to fatale styrt med i alt 346 dræbte.

Luftfartsselskaber over hele verden har siden afbestilt fly af denne type i hobetal - Boeing har måttet slette 400 ordrer på Max-fly alene i år.

»Efter de meget skrappe kontroller, som myndighederne har udsat 737 Max-typen for, er jeg overbevist om, at det vil blive verdens bedste fly mange år ud i fremtiden,« siger Grzegorz Polaniecki, der er direktør for Enter Air.

BRANCHENYT
Læs også