Serier

Coronakrisen har ramt mange hårdt – men ikke disse erhvervsikoner

Hvordan er det gået med din økonomi under coronakrisen? Svaret afhænger tydeligvis af, hvem der bliver spurgt, viser en ny opgørelse fra amerikanske Forbes.

Corona rammer verden
Elon Musk, stifter af Tesla og SpaceX, har mere end fordoblet sin personlige formue under coronakrisen. AP Photo/Ringo H.W. Chiu.

Siden marts har coronakrisen sat dybe spor i verdensøkonomien og kostet millioner af jobs. Alligevel har syv amerikanske erhvervsikoner al mulig grund til at smile.

En opgørelse fra det amerikanske erhvervsmagasin Forbes viser nemlig, at de syv tilsammen har øget deres formuer under coronakrisen med intet mindre end 219 mia. dollars.

I danske kroner er det rundt regnet 1.382.000.000.000 kr.

Øverst på Forbes-listen er Jeff Bezos, stifter af Amazon, der under coronakrisen har øget sin personlige formue med 480 mia. kr. godt hjulpet på vej af en galopperende pris på Amazon-aktierne, fordi coronakrisen har skruet gevaldigt op for aktiviteten i den amerikanske netbutik.

På andenpladsen følger Elon Musk, manden bag elbileventyret Tesla og rumfartseventyret SpaceX.

Ifølge Forbes har den excentriske amerikaner de seneste fem måneder oplevet en vækst i sin formue på 43 mia. dollars.

Det svarer til, at Elon Musk på papiret er blevet 1,7 mia. kr. rigere hver eneste dag siden den 18. marts, som Forbes bruger som skæringsdag i opgørelsen.

På tredjepladsen følger manden bag Facebook, Mark Zuckerberg, der har øget sin formue med 42 mia. dollars – 265 mia. kr., mens Steve Ballmer, tidligere topchef i Microsoft, har oplevet en vækst i sin formue på 18 mia. dollars.

Bill Gates, manden bag Microsoft, indtager femtepladsen skarpt forfulgt af Warren Buffett, der står i spidsen for det børsnoterede investeringsselskab Berkshire Hathaway

Warren Buffet har under coronakrisen haft en vækst i sin formue på 12 mia. dollars – det samme som Larry Ellison, der er medstifter af it-giganten Oracle.

Læs også