Erhverv

Hyundai betaler bøde for vildledning om elbil

En forbruger havde klaget over en reklame fra bilimportøren og Forbrugerombudsmanden gav klageren ret.

Hyundai har betalt en bøde for vildledende markedsføring efter Forbrugerombudsmanden politanmeldte sagen i april i år. Foto: Hyundai.

Hyundai har betalt en bøde på 150.000 kr. for at vildlede om prisen på sin elbil Kona Electric.

Hyundai havde i to annoncer i 2019 tilbudt en bil af sin model Kona Electric for 274.995 kr. med en lovet rækkevidde på op til 449 km pr. opladning.

Men da en kunde ville købe bilen, var det ikke muligt til den annoncerede pris. Prisen på 274.995 kr. var for en model med en rækkevidde på kun 289 km pr opladning og den billigste variant af modellen.

Sagen er behandlet hos Forbrugerombudsmanden på baggrund af en klage fra en forbruger, og Hyundai Bil Import har hjulpet til sagens afklaring og selskabet har betalt bøden.

»Forbrugerne skal kunne regne med de oplysninger, der står i en reklame. En virksomhed må naturligvis ikke reklamere for en bilmodel med attraktive egenskaber til den pris, som man skal betale for bilmodellen uden de egenskaber, der reklameres for. Det gælder også, selvom der er tale om en fra-pris,« siger Forbrugerombudsmand Christina Toftegaard Nielsen i en pressemeddelelse.

BRANCHENYT
Læs også