Erhverv

Tiktok-chef stopper efter pres fra Trump

Topchef Kevin Mayer vil ikke føre Tiktok videre, hvis han ikke kan stå i spidsen for et globalt firma.

Foto: Reuters/Dado Ruvic

Kevin Mayer har sagt sit job som topchef for videoplatformen Tiktok op efter blot få måneder på posten. Det skriver Financial Times.

Tiktok har været under voldsomt pres fra USA’s præsident Donald Trump, der har beskyldt selskabet for at true landets sikkerhed. Kevin Mayer fortalte de ansatte om sin beslutning torsdag.

Driftsdirektør Vanessa Pappas tager i første omgang over som midlertidig topchef, fremgår det af et brev til de ansatte, som Financial Times har set.

Præsident Trump har krævet, at det kinesiske selskab solgte sine amerikanske aktiviteter til et amerikansk selskab, og det var dråben for Mayer.

»I de seneste uger, hvor den politiske stemning har ændret sig markant, har jeg tænkt grundigt over, hvilke selskabsmæssige ændringer, der var nødvendige, og hvad disse ville betyde for den globale strategi, som jeg sagde ja til at stå i spidsen for. På den baggrund, og mens vi nærmer os en beslutning, må jeg med tungt hjerte meddele jer alle, at jeg besluttet at forlade firmaet,« skrier Kevin Mayer i sit brev.

Både Microsoft og Oracle har vist interesse for det sociale medie.

BRANCHENYT
Læs også