Erhverv

Fik millioninvestering i Løvens Hule: Nu køber iværksætter løver ud igen

Iværksætteren Kristoffer Hjerrild deltog i fjerde sæson af Løvens Hule, og modtog en investering af Mia Wagner og Jan Lehrmann. Nu har han købt begge løver ud efter samarbejdsvanskeligheder med især den ene løve.

Artiklens øverste billede
Kristoffer Hjerrild har fik igennem sin virksomhed L'amourbox en investering i Løvens Hule. Nu har han købt løverne ud igen. Foto: L'amourbox/PR

Kristoffer Hjerrild lever af at sælge erotisk legetøj på abonnementsbasis via sin virksomhed L’amourbox. Med den forretning valgte han i 2019 at deltage i den fjerde sæson af Løvens Hule på DR1.

Med sig fik han en investering af Mia Wagner fra Freeway-koncernen, samt serieiværksætteren Jan Lehrmann på i alt 1,2 mio. kr. De to løver fik til gengæld 25 pct. af Kristoffer Hjerrilds virksomhed.

Samarbejdet med især Mia Wagner har slået skår af sig, og nu har Kristoffer Hjerrild efter længere tids forhandlinger valgt at købe de to løver ud af virksomheden igen.

Tilbage sidder Kristoffer Hjerrild med en følelse af, at han har spildt sin tid på samarbejdet med Freeway og Mia Wagner. Forventningerne til samarbejdet var høje efter optagelserne til Løvens Hule var slut, og kontrakten var underskrevet. Kristoffer Hjerrild havde ikke på forhånd nogle forventninger til samarbejdet med Jan Lehrmann, og da han har efterlevet samarbejdet fint ifølge Kristoffer Hjerrild, så går kritikken dermed ikke på ham.

»Under optagelserne fik jeg den udlægning af Mia Wagner, at de kunne gøre meget for mig, netop fordi Freeway koncernen består af flere relevante virksomheder, heriblandt dating.dk. På den måde kunne jeg få sparring. Men da hverdagen ramte, så skete der bare ingenting, selvom jeg gentagne gange prøvede at gå i dialog med dem. Det var en kæmpe skuffelse for mig,« siger Kristoffer Hjerrild.

Kristoffer Hjerrild forventede et tæt samarbejde mellem ham og Freeway-koncernen, og han fortæller, at han havde en masse ideer til, hvordan man kunne udnytte hans og deres kompetencer. Istedet blev han mødt af radiotavshed.

»Under et bestyrelsesmøde sagde jeg til Mia Wagner, at jeg nu havde prøvet at foreslå så mange ting, og at jeg ikke ville bruge mere tid på det når alt bare løb ud i sandet. Jeg fortalte hende, at hun nu havde bolden, hvis hun havde lyst til at engagere sig i L’amourbox, og så hørte jeg ikke mere fra hende,« fortæller han.

Efter optagelserne til Løvens Hule skal iværksættere og løver forhandle en kontrakt, der skal være sat en underskrift på, inden det bliver vist i TV. I Kristoffers tilfælde blev optagelserne skudt i november 2018, og selve programmet blev vist på DR1 i starten af januar 2019.

Kristoffer Hjerrild peger på, at den forhastede forhandlingsproces med løverne var en overvejende stor del af grunden til, at det gik galt.

»Som iværksætter er man den svage i sådan en situation, fordi man netop er den der ikke ved ret meget. De kan komme med mange flotte ord om, hvad de kan gøre for en. Man kan hurtigt glemme at få talt tingene igennem, fordi man drømmer sig til det,« siger han.

Derfor vil iværksætteren opfordre til, at man som iværksætter får talt forventninger ordentligt igennem, inden man afgiver indflydelse i sin virksomhed.

Finans har foreholdt Mia Wagner og Freeway til kritikken fra Kristoffer Hjerrild. Mia Wagner fortæller, at det ikke er hende, der har haft lead på investeringen, men at Kristoffer Hjerrild er blevet bakket godt op.

»Der har været flere forsøg på at finde fælles fodslag mellem dating.dk og L’amourbox, men det har desværre ikke været muligt, idet dating.dk primært henvender sig til singler, der søger den store kærlighed,« siger Mia Wagner og fortsætter:

»At investere er jo et samarbejde, vi prøver at løfte så meget, vi kan og nogle gange går det nemmere end andre gange.«

Derudover fortæller hun, at Kristoffer har haft kontakt med Freeways folk over flere omgange, og at de i øvrigt har varetaget L’amourbox økonomistyring. Mia Wagner understreger, ligesom Kristoffer Hjerrild, vigtigheden af at få talt forventningerne igennem, inden et samarbejde påbegyndes.

»Det er klart, at det er vigtigt at få forventningsafstemt. Det kan være svært, for det kræver, at iværksætteren kommer på banen med de forventninger de har,« siger Mia Wagner og afslutter: »Jeg ønsker Kristoffer og L’amourbox alt held og lykke.«

Kristoffer Hjerrild mener også selv, at han har begået fejl. Blandt andet nævner han, at han på et tidspunkt købte for mange produkter, hvilket betød, at for meget af likviditeten var bundet i lageret.

Selvom Kristoffer Hjerrild aldrig fik et frugtbart samarbejde op at køre med Mia Wagner og Freeway, så vil han alligevel anbefale andre med samme drømme som ham selv at deltage i DR-programmet.

»Jeg synes grundlæggende, at Løvens Hule er en rigtig god platform for at få eksponering og samtidig få mulighed for at arbejde sammen med de fem løver. De er garvede erhvervsfolk, og der er ingen tvivl om at de besidder en masse viden, men jeg synes det var nødvendigt at dele min erfaring for at vise at alt ikke er guld og grønne skove« fortæller han.

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver abonnement

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.