Erhverv

Jysk-familien skiller sig af med tøjselskab

Efter tæt ved 25 års ejerskab har Lars Larsen Group valgt at trække sig fra Backtee, der producerer golftøj og haft underskud i nogle år. Selskabets adm. direktør overtager ejerskabet.

Jacob Brunsborg har efter faderens død i fjor overtaget formandsposten i familieselskabet. Foto: Joachim Ladefoged.

Familiekoncernen Lars Larsen Group afhænder virksomheden Backtee, der sælger golftøj og golfudstyr over hele verden.

Koncernen har gennem tæt ved 25 år været ejer af Silkeborg-selskabet, som nu overtages af dets adm. direktør Thomas Knudsen.

»Jeg har mod på at prøve at stå på egne ben, og jeg mener, at virksomheden er godt rustet til det lige nu. På trods af udfordringerne med coronavirus, oplever Backtee fremgang indenfor flere forretningsområder, og jeg er ikke i tvivl om, at vi har lavet en bæredygtig strategi for fremtiden,« udtaler Thomas Knudsen.

Backtee har specialiseret sig i at producere og afsætte golftøj. Selskabet har gennnem en årrække kørt med underskud. I det seneste offentliggjorte regnskabsår, 2018/19, var underskuddet på 3 mio. kr. mod 2 mio. kr. i røde tal året før. Af det regnskab fremgår også, at egenkapitalen ved indgangen til 2019/20 var -9 mio. kr.

Koncernen
Ud over Jysk-koncernen med 2.900 butikker i 51 lande ejer familien bag bl.a. følgende selskaber, som er en del af Lars Larsen Group:
 • Ilva (møbelkæde)
 • Bolia.com (møbler)
 • Actona (produktion af møbler)
 • Sengespecialisten (butikskæde)
 • Scancom (havemøbler)
 • Letz Sushi (restaurantkæde)
 • Himmerland Golf og Spa Resort
 • Eovondo (virksomhed inden for reklamekoncepter)
 • Interior Direct (møbelleverandør til bl.a. hoteller).
 • Garia (golfbiler)
 • Ferdinand (hotel og restaurant i Aarhus)
 • Vision Properties (ejendomme)
 • Solid Leasing (biler)
 • One A A/S (designselskab - ejernandel 30 pct.)

Det anføres desuden, at hovedaktionæren, Lars Larsen Group - LLG A/S, da havde givet tilsagn om den nødvendige kredit for at sikre tilstrækkelig likviditet frem til 31. januar 2021. Selskabet havde i 2019/20 tabt mere end 50 pct. af selskabskapitalen, men ledelsen forventede dag at kunne reetablere den ved egen indtjening evt. kombineret med en kapitalforhøjelse.

Hos Lars Larsen Group fastslår bestyrelsesformand Jacob Brunsborg, at beslutningen er taget ud fra, at ejerskabet af Backtee ikke passer ind i den fremtidige strategi for den familieejede koncern.

»Vi er i gang med et stort arbejde, hvor vi kigger på, hvor Lars Larsen Group skal være en del af det aktive ejerskab i fremtiden, og her er vi nået til, at den bedste løsning for alle parter er, at Thomas Knudsen overtager ejerskabet af Backtee,« udtaler Jacob Brunsborg i en pressemeddelelse.

Lars Larsen Group - LLG A/S - er moderselskab for familiekoncernen med detailgiganten Jysk, der har 2.900 butikker i 51 lande, som største aktivitet. Investeringsselskabet rummer også en lang række andre selskaber - lige fra detailkæder til bl.a. møbelproduktion og golf.

I spidsen for Lars Larsen Group står altså Jacob Brunsborg, der i juni 2019 blev bestyrelsesformand, efter at hans far, dynekøbmand Lars Larsen, blev syg og senere døde i august. Adm. direktør i familiekoncernen er Jesper Lund.

Lars Larsen Group har tidligere i år lanceret en strategi om at øge investeringer i andre aktiviteter end de kendte dyne- og boligbutikker, som Jysk står for. I rækken af selskaber, som i dag indgår i familiekoncernen, er der også nogle med millionunderskud på driften. Og selskabets har udvist tålmodighed over for de investeringer.

»Mange af investeringerne har set svære ud de første år, men den langsigtede tro spiller ind. Vi lukker aldrig noget ned overilet,« sagde Jacob Brunsborg tidligere på året til Finans.

Egenkapitalen i Jysk-familiens holdingselskab - LLG A/S - ligger på 15 mia. kr. Derudover er der en række andre selskaber. Familiens samlede formue blev opgjort til 35 mia. kr. på en liste i fjor over de mest velhavende i Danmark.

BRANCHENYT
Læs også