Erhverv

Amazon køber 1.800 Mercedes el-varebiler til Europa

Koncernen har et mål om at blive CO2-neutral i 2040, og den er i gang med en massiv omlægning af sin flåde af biler til elektrisk.

Amazon-stifter Jeff Bezos siger, at ordren på 1.800 elektriske biler fra Mercedes er en del af strategien om at gøre Amazon.com CO2-neutral i 2040. AP Photo/Pablo Martinez Monsivais.

Amazon har bestilt 1.800 elektriske varebiler fra Mercedes. Flertallet af de nye varebiler bliver taget i brug allerede i år det europæiske marked.

Ordren består af 1.200 af Mercedes’ eSprinter og 600 af mellemstørrelsen eVitos. 800 af bilerne skal bruges i Tyskland og 500 i Storbritannien.

Det er den største enkeltordre, Mercedes indtil dato har modtaget på sine elektriske varebiler, skriver Reuters.

Amazon har et mål om, at blive CO2-neutral inden 2040, og omlægningen af bilparken fra konventionelt brændstof til elektriske biler er et af midlerne til at nå det mål.

Selv om ordren til Mercedes er stor, så blegner den i forhold til en tidligere bestilling på 100.000 elektriske varebiler, som Amazon har bestilt hos Rivian Automotive LLC.

Rivian er et start-up selskab, som Amazon har investeret i.

»Aftalen med Daimler skal hjælpe os en del af den vej, vi skal gå for at opbygge en mere bæredygtig flåde af varebiler i hele verden,« lyder det fra Amazons topchef Jeff Bezos i en kommentar til ordren.

Også andre store selskaber inden for vareudbringning er på vej ned ad den vej. UPS fortalte i januar, at selskabet havde bestilt 10.000 el varebiler fra Arrival Ltd.

Læs også