Erhverv

Årsrapport afslører: Fyret Verdo-topchef fik tocifret millionbeløb med ud ad døren

Kim Frimer blev den 25. april sidste år fyret med øjeblikkelig virkning som topchef i Verdo. Nu viser en ny lønrapport, at fyringen har kostet det forbrugerejede selskab dyrt.

Kim Frimer var i 10 år topchef i energikoncernen Verdo, inden han i april sidste år blev fyret med øjeblikkelig virkning. Foto: JP.

Det har langt fra været gratis for energikoncernen Verdo at skille sig af med den tidligere topchef Kim Frimer.

Om Verdo
  • Verdo blev etableret i 2000, da Randers Kommune udskilte sine forsyningsselskaber og lagde dem ind under en selvejende institution.
  • Den øverste myndighed er repræsentantskabet, der har 28 medlemmer.
  • Medlemmerne vælges for fire år ad gangen på valg, hvor forbruget afgør, hvor mange stemmer man har at byde ind med.
  • Oprindeligt hed Verdo Energi Randers og havde en omsætning på 473 mio. kr.
  • Siden har koncernen spredt sig ud over nye forretningsområder og til flere lande.
  • Koncernen tæller i dag 20 selskaber i bl.a. Danmark, Grønland, Polen, Norge, Holland og USA ud over moderselskabet Verdo A/S.
  • Koncernen med omkring 550 ansatte havde i 2019 en omsætning på 3,1 mia. kr. Efter skat endte 2019-resultatet med et tab på 267,7 mio. kr.

Kim Frimer blev fyret som adm. direktør i Verdo den 25. april sidste år. Fyringen var kulminationen på oprulningen af en lang række forhold i især koncernens varmeselskab, Verdo Varme, som Finans afdækkede i ugerne op til fyringen.

»Vi har ikke længere tillid til, at Kim Frimer er den rette til at sikre, at Verdo kommer på ret køl igen, og vi har gennem forløbet ikke følt, der er tilstrækkelig forståelse for, at Verdo er en forbrugerstyret virksomhed,« udtalte Torben Høeg Bonde, bestyrelsesformand i Verdo, i forbindelse med fyringen.

Til gengæld havde Verdo-formanden ikke travlt med at sætte kroner og ører på fyringen af topchefen gennem 10 år.

Men nu har Verdo offentliggjort en vederlagsrapport, der viser, at Kim Frimer sidste år hentede rekordhøje 10,5 mio. kr. i Verdo-kassen.

Ifølge lønrapporten dækker beløbet over almindelig løn på 4,5 mio. kr. plus »en fratrædelsesgodtgørelse til tidligere adm. direktør på 6.000.000 kr.«

Det fremgår ikke nærmere om årsagen til udbetalingen af den store fratrædelsesgodtgørelse.

Regningen for fyringen stopper dog ikke her, idet Verdo samtidig har betalt 1.260.000 kr. til en anden Verdo-direktør for at træde til som konstitueret topchef i en periode, mens Verdo-bestyrelsen gik på jagt efter Kim Frimers afløser.

Samlet endte fyringen og de ekstra lønudgifter derfor med at koste det forbrugerejede selskab i alt 11,8 mio. kr.

Om millionudskrivningen for Kim Frimer-fyringen stopper her, er dog uvis.

Verdo-formand Torben Høeg Bonde har tidligere udtalt til Finans, at Kim Frimer som en del af sin kontrakt har krav på to års løn, hvilket i givet fald kan åbne for endnu en regning til Verdo-ejerne i 2020.

Den 1. januar tog Jakob Flyvbjerg Christensen over som ny adm. direktør i Verdo-koncernen.

Læs også
Top job