Serier

Flyselskab lander med milliardunderskud

Lettiske airBaltic har tabt 1,38 mia. kr. i første halvår af 2020, mens omsætningen og passagertallet faldt drastisk.

Corona rammer verden
Manglende passagerer som følge af coronakrisen har ført til hårde tider for flere flyselskaber verden over.  Arkivfoto: Tariq Mikkel Khan // Fast Freelance EB

De fleste flyselskaber er blevet hårdt ramt af coronakrisen, der har betydet en nedgang i antallet af passagerer og dermed indtjeningen. Og det lettiske selskab airBaltic er ingen undtagelse. airBaltic har fået et underskud på 1,38 mia. kr. i første halvår af 2020 med i bagagen.

Det skriver fly- og rejsemediet Check-IN.dk

Året så ellers lovende ud, da airBaltic satte passagerrekord i 2019, og væksten umiddelbart så ud til at skulle fortsætte ind i 2020. Men da coronavirussen for alvor tog fat, måtte selskabet se passagerantallet falde, omsætningen svinde og underskuddet vokse.

Omsætningen for årets første seks måneder er endt på 614 mio. kr., som er 62 pct. lavere end i samme regnskab for første halvår i 2019.

»Vi begyndte i år i en solid bane og fortsatte vores bæredygtige vækstst i både i januar og februar. De følgende måneder viste sig imidlertid at blive den største krise i luftfartshistorien. Det førte til, at airBaltic blev tvunget til at afbryde flyvninger i 62 dage og måtte være vidne til en betydelig reduktion i efterspørgslen efter flyrejser,« siger Martin Gauss, der er koncernchef i airBaltic, i forbindelse med halvårsregnskabet.

Som flere andre flyselskaber har airBaltic dog også fået sikret sig et kapitalindskud. Den lettiske regering har bevilget 1,86 mia. kr. i statsstøtte til flyselskabet. Den lettiske regering er også flyselskabets største aktionær og regeringen ejer ifølge airBaltic 96,14 pct. af aktierne i selskabet.


BRANCHENYT
Læs også