Erhverv

Verdens rigeste er blevet 1.300 mia. rigere på en uge

De 500 rigeste i verden havde en ret så lukrativ uge, hvor deres samlede formue voksede med 209 mia. dollars.

Jeff Bezos sidder fortsat øverst på listen over de rigeste mennesker i verden. Foto: AP Photo/Pablo Martinez Monsivais.

De rige er den seneste tid blevet rigere, og den forgange uge har ikke været nogen undtagelse. På en uge har de 500 rigeste personer i verden set en stigning i deres formuer, der til sammen svarer til 209 mia. dollars - eller 1.300 mia. kr.

Det skriver Bloomberg.

Og med det er Amazon-stifter Jeff Bezos formue nået 200 mia. dollars, der svarer til 1.250 mia. kr, mens han stadig sidder på førstepladsen som verdens rigeste mand.

Samtidig er Tesla-stifter Elon Musks formue nået op over 100 mia. dollars, svarende til 625 mia. kr. Det er dog ikke alene Tesla, der har været med til at sende Elon Musks formue mod toppen. Også rumfartsvirksomheden SpaceX, der ligeledes har Musk som grundlægger, har oplevet en stigning i værdi.

Og med Musks forøgelse af formuen er han nu blandt de fire rigeste, der tæller Facebook-stifter Mark Zuckerberg, Microsoft-stifter Bill Gates, Jeff Bezos og Musk.

De fire mænd har da også nydt godt af, at der den seneste tid har været et boom i aktieværdierne for den amerikanske techindustri. Mens coronapandemien har kostet arbejdspladser verden over, har der været en stigende efterspørgsel på teknologi. Især Amazon har haft en fordel i lockdown-perioder, hvor der har været en øget aktivitet i onlinehandel i april, maj og juni, hvor dele af verden har været ramt af restriktioner på grund af udbruddet af coronavirus.

E-handelsgiganten har i perioden haft en indtjening på 5,2 milliarder dollars, eller 33 milliarder kroner. Det er cirka det dobbelte af indtjeningen for samme periode sidste år og det højeste nogensinde for selskabet, skriver Reuters.

De 500 rigeste i verden har øget deres formuer med 15 pct. eller 871 mia. dollars i år, svarende til ca. 5.444 mia. kr.


BRANCHENYT
Læs også