Erhverv

Telegigant skaber nyt lavprisselskab i Danmark

TDC-koncernen starter nyt lavprismobilselskab ovenpå svære tider og kundeflugt.

Direktør for Nuudays digitale brands, Jens Grønlund (forrest). I baggrunden direktør for Eesy, Anders Kjær Jensen.  Foto: Nuuday

Danmarks største telekoncern, TDC, lancerer i dag et helt nyt lavprismobilselskab ved navn Eesy.

»Vi har glædet os meget til at sende Eesy på markedet. En enkel mobilløsning på et stærkt 4G netværk med dækning i hele Danmark til en konkurrencedygtig pris. Med Eesy imødekommer vi dermed den kundegruppe, der foretrækker en ligetil mobilløsning uden tillægsprodukter, men samtidig gerne vil være sikre på at have et hurtigt og stabilt netværk,« siger Michael Moyell Juul, adm. direktør i Nuuday, der er en af TDC-koncernens to hovedselskaber, i en pressemeddelelse.

Eesy kommer til at være 100 pct. digitalt teleselskab, der har til hensigt at matche forbrugernes digitale hverdag, hvor mange ønsker at betjene sig selv online. Konceptet er fri tale og mulighed for at skrue op for datamængden alt efter, hvilket behov man har.

Nuuday, der tæller brands som Yousee, Telmore, Hiper og TDC Erhverv, tilføjer altså et nyt koncept til porteføljen. Enkelhed er nøgleordet, som selskabet håber at få succes med hos kunderne.

»Vores tilgang har været enkelhed fra allerførste dag. Det skal være enkelt og nemt for kunden, som samtidigt kan nyde godt af de fordele, der er ved at være en del af en større koncern med lang erfaring og viden om mobilmarkedet,« siger Jens Grønlund, direktør for Nuudays digitale brands.

Finans har tidligere kunnet berette om svære tider for TDC, der bl.a. blev skabt på grund af en konflikt med Discovery, som endte med at koste samarbejdet og en række TV-kanaler, samt massvis af mistede kunder.

Tallene viste da, at Nuuday mistede 170.000 tv-, mobil- og bredbåndskunder i det første halvår af 2020.

»Vi har tabt flere kunder i 1. halvår, end vi skulle. Det har vi heller ikke lagt skjul på. Men når vi ser på 2. halvår og 1. halvår 2021, er det på ingen måde vores ambition, at vi skal tabe kunder i den størrelsesorden,« sagde finansdirektør for TDC Lasse Pilgaard til Finans i midten af august.

I spidsen for Eesy skal Anders Kjær-Jensen stå. Han er hentet internt i Nuuday.

BRANCHENYT
Læs også