Erhverv

Bestseller-ejer har investeret i dansk teenagekomet og hans tvilling

Bestseller-ejer Anders Holch Povlsen har investeret i teenagetvillingerne Rasmus og Nicolai Højgaard, som milliardæren har set »en forretningsmæssig mulighed« i. Rasmus Højgaard er lige nu et af golfverdenens varmeste navne.

Anders Holch Povlsen, ejer af og adm. direktør i Bestseller-koncernen, har investeret i de danske golftvillinger Rasmus og Nicolai Højgaard. Foto: Joachim Ladefoged

Danmarks næstrigeste mand, Bestseller-ejer Anders Holch Povlsen, har gennem mange år støttet og drevet virksomhed med Formel 1-køreren Kevin Magnussen.

Magnussen er dog ikke den eneste danske sportsstjerne, som Holch Povlsen har investeret i.

Siden begyndelsen af 2019 har Bestseller-ejeren således drevet to virksomheder med de 19-årige danske golftvillinger Rasmus og Nicolai Højgaard, som det seneste år har taget golfverdenen med storm.

Rasmus Højgaard har især imponeret med to Europatour-sejre og flere andre top 10-placeringer i kun 15 turneringer på touren. Han er nummer 63 i verden, den klart yngste så langt oppe på verdensranglisten og den næstyngste nogensinde til at vinde flere turneringer på Europatouren.

Investeringen i Højgaard-tvillingerne bliver bekræftet af Lise Kaae, adm. direktør i Anders Holch Povlsens Heartland-koncern.

»Det er korrekt, at Heartland har stiftet to selskaber med det formål at investere i golfsportsaktiviteter sammen med Rasmus og Nicolai Højgaard. Heartland har i Rasmus og Nicolai mødt nogle talenter inden for sportsverdenen, hvor vi samtidig har set en forretningsmæssig mulighed. Vi er stolte over at få lov at hjælpe dem på vej via en investering,« siger hun i en udtalelse.

Ved stiftelsen af de to golfselskaber blev der skudt lidt over 700.000 kr. i startkapital i hvert af selskaberne, fremgår det af cvr-registeret.

De to Højgaard-selskaber er blevet placeret i samme selskabsklynge som Kevin Magnussen-selskabet i Heartland-koncernen.

Højgaard-tvillingerne ejer hver 49 pct. af deres respektive selskaber med Anders Holch Povlsen, mens Bestseller-ejeren ejer 48 pct. af hvert af de to selskaber.

Holch Povlsen har til gengæld stemmemajoriteten i selskaberne, nøjagtigt som han har det i selskabet med Kevin Magnussen. Et selskab, der efter mange års underskud nu to år i træk har haft pæne overskud.

Holch Povlsen og Højgaard-tvillingernes selskaber får ifølge de første årsregnskaber sine indtægter fra sponsorater og præmiepenge. Hvor meget af indgåede sponsorater og indtjente præmiepenge, der tilfalder selskaberne, fremgår dog ikke af regnskaberne.

Hidtil har Rasmus Højgaard i 2020-sæsonen tjent omkring 4,3 mio. kr. i præmiepenge, mens begge tvillinger i løbet af sæsonen har skrevet sponsorkontrakt med sportsgiganten Adidas.

I deres amatørkarrierer vandt de to Højgaard-tvillinger VM for hold i både junior- og seniorrækken. Derudover vandt de EM for hold, ligesom det for Nicolai Højgaards side blev til en individuel EM-titel. Det førte til, at han blev kåret til Årets Fund i 2018 af Politiken.

Det er ikke lykkedes for Finans at få en kommentar fra Højgaard-tvillingerne gennem Hambric Sports, der fungerer som tvillingernens manager. Tvillingernes far, Ole Højgaard, der er adm. direktør i de to golfselskaber med Holch Povlsen, har ingen kommentarer.

Læs også
Top job