Erhverv

Buffett køber store aktieposter i japanske selskabe

Warren Buffets selskab Berkshire Hathaway har over det seneste år købt flittigt op i flere japanske koncerner.

Warren Buffett, en af verdenshistoriens mest succesfulde investorer, fyldte den 30. august 2020 90 år. Foto: AP Photo/Nati Harnik.

Warren Buffett ser ud til i hvert fald delvist at have kastet sin kærlighed på Japan.

Således har hans selskab Berkshire Hathaway over det seneste år opbygget positioner, der gør Berkshire Hathaway til storaktionær i fem japanske koncerner. Det skriver CNBC.

»Jeg er begejstret for at have Berkshire Hathaway til at deltage i Japans fremtid og de fem selskaber, vi har valgt at investere i,« siger Warren Buffett.

Porteføljen har en værdi på ca. 6,25 mia. dollars, og de penge er investeret i fem meget forskellige selskaber, nemlig Itochu Corp., Marubeni Corp., Mitsui & Co., Sumitomo Corp. og så det i offentligheden nok mest kendte, Mitsubishi Corp.

Investeringen dækker derfor over alt fra import af energi, metaller, mad og til tekstiler for blot at nævne nogle få af de områder, de fem koncerner til sammen beskæftiger sig med.

Warren Buffett fortæller samtidig, at han har tænkt sig at holde fast i aktierne i lang tid, ligesom det ikke udelukkes at øge positionerne til op til 9,9 pct. Sidstnævnte afhænger af, hvordan kurserne udvikler sig.

BRANCHENYT
Læs også