Erhverv

Nestlé betaler milliarder og præmie på 174 pct. for middel mod peanutallergi

Schweiziske Nestlé har købt alle aktier i amerikanske Aimmune Therapeutics.

Nestlé har kastet sin kærlighed på amerikanske Aimmune Therapeutics. Foto: Arkiv. Foto: Laurent Gillieron, Keystone/AP

Med håbet om at gøre et lægemiddel mod peanutallergi til en storsællert har Nestlé lagt 2,1 mia. dollars for de resterende aktier i det amerikanske selskab Aimmune Therapeutics. Og det med en heftig præmie til følge.

Nestlé har nemlig valgt at købe alle de udestående aktier med en præmie til amerikanernes aktionærer på enorme 174 pct. sammenlignet med lukkekursen fredag den 28. august.

Midlet til behandling af peanutallergi markedsføres under navnet Palforzia, og ifølge Evaluate Pharma har det blockbuster-potentiale. Det vil sige, at det forventes at kunne sælge for mindst 1 mia. dollars om året, når det sælger for mest.

Nestlé burde i udgangspunktet have et endog yderst godt kendskab til opkøbet, eftersom den schweiziske koncern allerede ejede 25,6 pct. af aktierne i forvejen.

»Selvom vi forstår usikkerheden, som Covid-19 repræsenterer, mener vi også, når de pandemirelaterede forstyrrelser aftager, at den reelle efterspørgsel efter Palforzia vil komme, og at det vil vise sig, at Nestlé har gjort et godt køb,« skriver finanshuset Piper Sandlers analytikere i et notat ifølge branchemediet FiercePharma.

BRANCHENYT
Læs også