Erhverv

Sitecore skifter topchef med øjeblikkelig virkning

IT-virksomheden henter ny topchef. Valget er faldet på Steve Tzikakis, der har stor erfaring fra bl.a. SAP.

Michael Seifert, tidl. direktør for Sitecore, stiftede selskabet i 1998 sammen med fire andre venner fra datalogistudiet. Det skete undr navnet Pentia med produktet Sitecore. Foto: Arkiv.

IT-selskabet Sitecore skifter for anden gang på få år topchef, efter at stifteren Michael Seifert trådte tilbage i 2017.

Ny mand i front er Steve Tzikakis, der afløser Mark Frost med øjeblikkelig virkning. Det oplyser Sitecore i en pressemeddelelse.

»Jeg er meget glad for at blive medlem af Sitecore, som er førende inden for start-til-slut-digitale oplevelsespladser, især på et tidspunkt med så drastiske ændringer,« udtaler Steve Tzikakis, adm. direktør i Sitecore.

Han kommer til selskabet med bl.a. 13 års erfaring fra SAP i bagagen.

De seneste fem år som præsident for SAP’s Sydeuropa, Mellemøsten og Afrika-region, der tæller 43.000 kunder. I denne rolle fordoblede Tzikakis ifølge meddelelsen fra Sitecore forretningen i regionen.

Sitecore
 • Stiftet i 1998 af fem venner fra datalogistudiet, i første omgang som it-konsulenthuset Pentia, med produktet Sitecore.
 • Siden blev Sitecore skilt ud som et selvstændigt firma og er vokset voldsomt gennem international ekspansion - især ved tidligt at gå efter et marked i USA.
 • I dag har Sitecore 5.200 kunder kloden rundt, herunder giganter som Procter & Gamble, Heniken, L’oreal og Dow Chemical.
 • Produktet var oprindeligt et system til at bygge og vedligeholde hjemmesider, men er i dag en hel pakke af værktøjer til online-markedsføring.
 • Michael Seifert stoppede som direktør i juli 2017 og blev afløst af Mark Frost. Han afløses altså nu af Steve Tzikakis.
 • Han afløser som nævnt Mark Frost, der fremover vil fungere som rådgiver for virksomheden.

  »På vegne af bestyrelsen vil jeg gerne takke Mark Frost for hans ledelse under et kritisk tidspunkt for overgang og ekspansion for Sitecore,« udtaler Jonas Persson, bestyrelsesformand i Sitecore.

  »Under hans ansættelse udvidede vi vores produktportefølje, skiftede vores forretningsmodel til skyen og gjorde betydelige fremskridt på vores vej mod SaaS. Vi ser frem til fortsat at arbejde med Mark i en rådgivende kapacitet,« lyder det fra formanden.

  Sitecore gør sig inden for fremme af fremme digitale oplevelser for mange af de største og mest respekterede varemærker inden for alt fra sundhedspleje, finansielle tjenester, detailhandel og biler, og kundelisten tæller mere end en tredjedel af Fortune 100 og næsten halvdelen af S&P Global 100.

  Forretningsmodellen går ud på at samle indhold, handel og data i én forbundet platform.

  BRANCHENYT
  Læs også