Erhverv

To Deloitte-revisorer får bøder på 200.000 kr for rolle i OW Bunker-sag

Deloitte føler sig frifundet på alle centrale punkter i sagen om OW Bunkers konkurs.

Foto: PR / Collage: Anders Thykier

Revisornævnet har givet to revisorer fra Deloitte en bøde på 100.000 kr. hver for deres arbejde med OW Bunkers regnskaber forud for selskabets børsnotering i 2014.

Det skriver Børsen på baggrund af en meddelelse, som Deloitte tirsdag har sendt ud til udvalgte medier.

OW Bunker gik konkurs senere i 2014, og de tidligere ejere fra kapitalfonden Altor samt selskabets ledelse og revisorer er i dag hovedpersoner i flere forskellige erstatningssager ved de danske domstole.

Deloitte mener ifølge meddelelsen til medierne, at man er blevet frifundet på alle centrale punkter vedrørende revisionen af OW Bunkers koncernregnskab for 2013.

“Vi er meget tilfredse med, at Revisornævnet afviser den del af kritikken, der går på, om OW Bunkers koncernregnskab for 2013 var korrekt,” skriver nordisk direktør i Deloitte Anders Dons i meddelelsen.

Søren Halling-Overgaard, ad hoc-kurator i konkursboet, der har anlagt sagerne ved Revisornævnet og har sagsøgt OW Bunker ved Østre Landsret mener omvendt ikke, at Deloitte er blevet frifundet. Ifølge Børsen vurderer han, at Revisornævnets kendelse støtter konkursboernes sag på en række punkter.

OW Bunker var et af de største selskaber i Danmark målt på omsætning, da det gik konkurs i november 2014, mindre end otte måneder efter at det var blevet solgt delvist på børsen af kapitalfonden Altor.

Konkursen, der anses som Danmarkshistoriens måske største børsskandale, udløste store tab til aktionærer og kreditorer, og efterfølgende har konkursboene anlagt en stribe erstatningssager mod Altor, Deloitte, den tidligere ledelsen samt flere investeringsbanker. I mængden af sager har Altor eksempelvis valgt at stævne Deloitte i Singapore, sammen med den tidligere ledelse i oliehandelsselskabet.

BRANCHENYT
Læs også