Erhverv

Titlen som verdens rigeste kvinde har fået ny indehaver

Et tidligere ægtepar sidder solidt på tronen på milliardærlisten over de rigeste mænd og kvinder.

MacKenzie Bezos - nu MacKenzie Scott - var i 25 år gift med Amazon-stifter Jeff Bezos. Deres skilsmisse gjorde hende til en af verdens rigeste. Foto: Jorg Carstensen/AFP/Ritzau Scanpix.

Der er ingen vej uden om Amazon, hvis man vil være i toppen af listen over verdens rigeste mennesker.

I forvejen har Amazon-stifteren Jeff Bezos distanceret alle andre på Bloombergs ”Billionaires List” over verdens rigeste mennesker med en formue på 207 mia. dollars. Nummer to er Bill Gates med en formue på 127 mia. dollars.

Efter aktiemarkedet lukkede i USA i går står der også Amazon bag verdens rigeste kvinde.

Mackenzie Scott, der er skilt fra Jeff Bezos, er blevet verdens rigeste kvinde med en formue på 68 mia. dollars. Dermed er hun gledet forbi franske Francoise Bettencourt Meyers, der er barnebarn af L’Oréals stifter.

Mackenzie Scott ligger nummer 12 på listen over verdens rigeste blandt både mænd og kvinder.

MacKenzie Scott - tidligere Mackenzie Bezos - var i mange år var gift med Amazon-stifter Jeff Bezos og har siden skilsmissen doneret milliarder af dollars til en lang række forskellige organisationer. Men der er lang vej igen, før hun har nået målet om at give mindst halvdelen af sin formue til velgørenhed.

Hun fik i forbindelse med sin skilsmisse overdraget en stor portion Amazon-aktier, og de er siden steget voldsomt i værdi.

MacKenzie Scott, der er forfatter, mødte Jeff Bezos, da hun arbejdede for ham i en hedgefond i New York i 1992. Siden skabte hendes mand den nu verdensomspændende netgigant Amazon, der har gjort ham til verdens suverænt rigeste mand.

Men da Jeff Bezos’ sms’er til elskerinden og et par forholdsvis intime billeder ramte skandalebladet National Enquirer, brast parrets ægteskab.

De lod sig skille efter 25 år, hvilket på daværende tidspunkt katapulterede MacKenzie Scott direkte op som nummer 22 på Bloombergs liste over verdens rigeste personer. I dag er hun altså rykket op som nummer 12.

BRANCHENYT
Læs også